Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Dit einde hadden zelfs de grootste fans niet zien aankomen...

AHA: zo komt Alex Karevs verhaallijn in ‘Grey’s Anatomy’ aan z’n einde

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Toen Justin Chambers, al 15 jaar dokter Alex Karev in ‘Grey’s Anatomy’, in januari aankondigde zijn doktersjas aan de haak te hangen, sloeg het nieuws bij fans in als een bom. Hoe het zijn personage zou vergaan, werd al die tijd geheim gehouden. Gisterenavond kreeg de Amerikaanse tv-kijker eindelijk te zien hoe het verhaal van de charmante pediater ten einde komt. Dat het schrijversteam van de succesvolle doktersreeks voor een verrassend afscheid koos, is een understatement.

Begin januari maakte Justin Chambers (49) eigenhandig bekend dat hij na 15 jaar afscheid neemt van ‘Grey’s Anatomy’ én dat zijn laatste aflevering reeds in november op de buis te zien was in de Verenigde Staten.

De verhaallijn van de bad boy met een peperkoeken hartje liep echter wel verder. Chambers’ personage dokter Alex Karev vloog namelijk naar Iowa om er voor zijn zieke moeder te zorgen. Al die tijd hield hij via sms contact met (ex-)collega’s Richard Webber (James Pickens) en Meredith Grey (Ellen Pompeo) en zijn echtgenote Jo (Camilla Luddington).

Na een tijdje beantwoordde Karev zijn telefoons en berichten echter niet meer. Wat Richard, Meredith en Jo deed vermoeden dat er iets scheelde. Daarbovenop nam Jo contact op met Alex’ moeder en die vertelde haar dat haar zoon helemaal niet bij haar in Iowa was.

Jo (Camilla Luddington) en Alex (Justin Chambers) op hun huwelijksdag in de laatste aflevering van het 14de seizoen.

Papa Alex

In ‘Leave a Light On’, de aflevering die gisterenavond in de VS op televisie te zien was, ontvangen de vier belangrijkste mensen in Alex’ leven een brief van hem waarop een retouradres in Kansas geschreven staat.

In de loop van de aflevering lezen Meredith, Jo, Miranda Bailey (Chandra Wilson) en Richard elk hun brief. Daarin vertelt Alex dat toen hij enkele ex-collega’s contacteerde om namens Meredith te spreken tijdens het proces over het al dan niet definitief verliezen van haar medische vergunning, hij ook Izzie Stevens (Katherine Heigl) opbelde.

Izzie (Katherine Heigl) en Alex (Justin Chambers) op hun huwelijksdag in de 22ste aflevering van het 5de seizoen.

Toen Alex en zijn eerste grote liefde elkaar aan de telefoon hoorden, leek het alsof er niets was veranderd tussen hen. Izzie vertelde hem dat ze een 5-jarige tweeling heeft, Eli en Alexis, en dat ze van hem zijn. Ze gebruikte de embryo’s die ze maakten toen ze chemotherapie kreeg. Alex stond zijn rechten af waardoor Izzie in haar eentje mocht beslissen wat er met de embryo’s zou gebeuren.

Dus vloog Alex naar Kansas om zijn kinderen te ontmoeten. Aangezien hij als kind van het ene pleeggezin naar het andere werd gestuurd, wist hij dat hij de tweeling nooit zou kunnen achterlaten. In de brieven benadrukt hij dat hij van Jo houdt, maar dat de boerderij in Kansas waar Izzie en hun kinderen wonen, zijn thuis is. Van een verrassend einde gesproken!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer tv-nieuws: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '