Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Kristof Goffin verscheen 14 jaar geleden al een tijdje op je scherm, maar niet als acteur.

Denk je Alex uit ‘Dertigers’ van ergens te kennen? Het zou weleens kunnen

Je zou de acteurs van de nu al erg populaire Eén-serie ‘Dertigers’ onbekend kunnen noemen, maar de meesten onder hen kan je wel van érgens kennen. Zoals Alex, ofwel Kristof Goffin, die in 2005 meedeed aan ‘Star Academy’.


 

Star Academy


Jawel, 14 jaar geleden is het al dat Katerine Avgoustakis de VTM-talentenjacht ‘Star Academy’ won en er ook nog eens een vriendje aan overhield, de populaire Pim. Die twee namen zitten waarschijnlijk in je geheugen gegrift, maar de andere kandidaten werden iets sneller vergeten. Zo ook Kristof Goffin, die destijds als zevende afviel. Over zijn eliminatie zei hij toen tegen Het Nieuwsblad dat hij eigenlijk niet wist dat ‘Star Academy’ een zangwedstrijd was en hij dacht vooral zijn danstalent te kunnen tonen.

Kristof in ‘Star Academy’


© VTM

Kristof met Pim en Walter Grootaers


© VTM

[td_smart_list_end]

Kniezwengel


Met dat danstalent maakte Goffin een jaar na ‘Star Academy’ weer furore door de kniezwengel uit te vinden voor Kate Ryan. Het danspasje werd een hype nadat de zangeres het bovenhaalde tijdens ‘Je t’adore’, het lied waarmee ze toen ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival.

Kristof is vooral danser en choreograaf, maar wilt het ook maken als acteur. Dat lijkt nu echt te lukken, want ‘Dertigers’, de serie waarin hij de homoseksuele Alex speelt, haalt heel goede kijkcijfers. De VRT bestelde na drie afleveringen zelfs al een tweede seizoen.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '