Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VIER

4 Belgen en 4 Nederlanders zullen 100 dagen lang 24 uur op 24 gefilmd worden.

Deze 8 deelnemers nemen hun intrek in het ‘Big Brother’-huis

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

‘Big Brother’ is na meer dan dertien (!) jaar terug. Deze acht bewoners geven vanaf maandag 4 januari hun privacy op en nemen honderd dagen lang hun intrek in het huis dat boordevol camera’s hangt.


Duizenden mensen schreven zich in om mee te doen met het nieuwe seizoen van ‘Big Brother‘. Uit al die inschrijvingen werden slechts acht mensen geselecteerd: vier Belgen en vier Nederlanders. VIER stelt de kandidaten die vanaf maandag 4 januari het ‘Big Brother’-huis betreden, en zo al hun privacy opgeven en zich 24 uur op 24 zullen laten filmen, officieel voor.

‘Big Brother’-deelnemers

Ziko (34) uit Lokeren


Ziko is danser (zo werd hij vorig jaar Belgisch Kampioen Breakdancen), choreograaf en hij runt zijn eigen dansschool. Hij is een teamplayer en zal naar eigen zeggen voor de ambiance zorgen in het huis. Hij heeft een groot hart en verdedigt de zwakkeren. Verder staat zijn familie centraal. Zo woont hij weer in bij zijn moeder om haar te helpen met de zorg voor zijn zus die het syndroom van Down heeft. Hij moet naar eigen zeggen afkicken van sociale media, dus is blij dat hij zijn smartphone thuis moet laten. Ziko is tot slot heel gelovig en probeert vijf keer per dag te bidden.

Liese (28) uit Halen


Liese is een zelfstandig thuisverpleegkundige. Ze lijkt op het eerste zicht misschien een braaf meisje, maar ze heeft een pittig kantje. Ze is een open boek en je ziet onmiddellijk of haar iets aanstaat of niet. Deze vrolijke flapuit houdt van feestjes, heeft een groot hart en een goed gevoel voor humor. Liese doet mee om te winnen en wil heel graag met het geld naar huis. Ze zal naar eigen zeggen vooral haar mama, haar vriend en haar telefoon heel hard missen in het huis.

Naomi (31) uit Mechelen


Naomi is biologe, veganist, werkt in een vegan lunchbar en ze is heel actief op sociale media. Ze pende niet zo lang geleden haar mening neer over het leven als single in dit bubbelbestaan voor onze reeks #Megafoon. Ze is het zonnetje in huis en tovert graag een glimlach op het gezicht van anderen. Ze kan moeilijk liegen en houdt dan ook niet van mensen die achterbakse spelletjes spelen. Naomi wordt naar eigen zeggen snel verliefd en valt daarbij niet op een geslacht, maar op een persoon. Ze heeft zin in het avontuur en heeft naar eigen zeggen geen geheimen.

Thomas (23) uit Etterbeek


Thomas werkt als commercieel adviseur. Hij is het gewend om met een heleboel andere mensen in één huis te wonen, want hij doet aan co-housing met zijn vrienden. Hij is positief ingesteld, heel vrolijk en enorm sociaal. Toch zal hij zijn vrienden zorgvuldig zelf uitkiezen. Thomas is lief, maar opgepast als je niet oprecht bent, want daar heeft hij een grondige hekel aan. Hij heeft veel mensenkennis en weet naar eigen zeggen perfect hoe mensen in elkaar zitten.

Daniëlle (40) uit Made


Daniëlle is docent aan het Hoger Beroepsonderwijs en werkte daarvoor als consultant in het bedrijfsleven. Ze is de trotse mama van vijf kinderen, dus ze is een vol huis met veel kabaal wel gewend. Deze pittige dame staat altijd voor anderen klaar en heeft daardoor de afgelopen jaren niet zo veel tijd voor zichzelf vrijgemaakt. Daar brengt ze nu eindelijk verandering in met haar deelname aan ‘Big Brother’. Ze is blij dat ze haar sociale media even zal moeten missen.

Jowi (25) uit Den Haag


Jowi is student en volgt een master in Finance and Investments. Voor zijn studies verhuisde hij acht jaar geleden speciaal van Curaçao, waar hij opgevoed werd door zijn grootouders, naar Nederland. Hij is grote fan van ‘Big Brother’ en volgde verschillende buitenlandse versies op de voet, wat hem misschien wel een tactisch voordeel oplevert om deze editie te winnen. Hij zal vooral zijn vriend missen, met wie hij nog niet zo lang samen is.

Nathalie (23) uit Groningen


De roots van Nathalie liggen in Thailand, maar deze lolbroek woont al sinds haar eerste levensjaar in Nederland. Ze is lichtjes verslaafd aan haar smartphone en sociale media, dus ze is benieuwd hoe ze het zal stellen zonder dit alles in het huis. Haar hart ligt op haar tong, dus ze zegt waar het op staat en gaat daarbij confrontaties niet uit de weg. Ze trekt zich niks aan van wat anderen over haar denken, houdt van plezier maken en brengt anderen graag aan het lachen.

Theo (54) uit Amsterdam


Theo runt zijn eigen klusbedrijf en heeft een heel hechte band met zijn zoon Sean. Hij is geboren in Friesland, maar ondertussen een rasechte Amsterdammer geworden. Theo heeft een heel uitgesproken mening en gaat graag discussies aan. Hij heeft dus een grote mond, maar wel een klein hartje. Hij is dan ook doodeerlijk en kan niet tegen onrecht. Verder is Theo bereid om vrienden te verraden en vijanden te omarmen om dit experiment te winnen.

Startschot


Peter Van de Veire zal samen met zijn Nederlandse collega Geraldine Kemper, die je kan kennen van ‘Expeditie Robinson’, maandag 4 januari om 21u35 het startschot van ‘Big Brother’ geven op VIER.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '