Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© STEPHANIE BRANCHU / NETFLIX

Wij bingewatchten de hilarische serie op minder dan twee dagen tijd!

5 redenen waarom ‘Plan Coeur’ dringend op jouw Netflixlijstje moet staan

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De temperaturen zijn om te bevriezen en dan kruipen we maar wat graag onder een fleecedekentje in de zetel met Netflix op. Onze nieuwste must watch? De hilarische serie Plan Coeur, die het verhaal van de eeuwige vrijgezel Elsa vertelt. Wij bingewatchten de volledige acht afleveringen op minder dan twee dagen tijd en als we sociale media mogen geloven, zijn we niet de enigen! Wij lijsten met veel plezier vijf redenen waarom ook jij wel eens verslaafd kan worden.

1. Vanaf de eerste aflevering wil je weten of er een happy end komt


Het masterplan van Charlotte en Milou is duidelijk: gigolo Jules moet Elsa’s zelfvertrouwen een serieuze boost geven. Zo kan ze niet alleen haar ex eindelijk proberen vergeten, maar zal ze zich misschien ook opnieuw openstellen voor andere mannen in haar leven. Zodra Elsa en Jules elkaars pad (geforceerd) kruisen, wil je dan ook meteen weten of er echte liefde uit kan voortvloeien. Maar vooral: zal de vriendschap tussen de drie vriendinnen blijven duren wanneer Elsa achter het heuse masterplan komt? De spanning zit er in tot het einde!

2. Singles kunnen zich perfect identificeren met de wanhopige Elsa


Het vrijgezellenleven is soms een ware strijd en dat weet Elsa als geen ander. De stunts die ze tijdens haar dates met Jules uithaalt, zijn dan ook erg herkenbaar: van morsen op je trui tot afscheid nemen à la ‘See you later, alligator’. De verhaallijn toont ook perfect de verschillende fases die je doormaakt wanneer je een crush hebt. Zo is Elsa helemaal klaar met Jules wanneer hij maar niet reageert op een berichtje. Op het moment dat ze vrede wil nemen met haar status als eeuwige single lady krijgt ze alsnog een berichtje van hem. Abort mission? Check!

3. Je schaaft je Frans bij


In plaats van Netflix & chill, doe je vanaf nu aan Netflix & learn! Jawel, de serie is de ideale gelegenheid om je Franse woordenschat wat bij te schaven. Zo kan je tijdens je volgende zomervakantie in Zuid-Frankrijk die knappe Fransman écht begrijpen. Toegegeven, sommige dialogen razen als een trein voorbij, maar als je je een beetje focust, begrijp je al snel de grote lijnen van het verhaal. Uiteraard kan je ook nog steeds een beetje valsspelen als je de Nederlandstalige ondertiteling laat staan.

4. De serie is niet alleen hilarisch, maar bevat ook belangrijke levenslessen


Wie zo’n twee afleveringen bekeken heeft, merkt hier en daar wel wat invloeden van ‘Sex and the City’ op. Beide series beschikken dan ook over de nodige dosis drama en hilariteit. Om over de herkenbare personages nog maar te zwijgen… Neem nu bijvoorbeeld Charlotte. De knappe brunette zou zonder twijfel de zus van de flamboyante Samantha uit ‘SATC’ kunnen zijn: even angstig voor een vaste relatie en duidelijk ook niet op haar mondje gevallen. Toch is ‘Plan Coeur’ meer dan dat! De serie focust zich niet alleen op romantische relaties, maar toont ook enkele professionele kwesties: van een job die je verwachtingen niet lijkt in te lossen tot het op poten zetten van een eigen business.

5. Je ontdekt de mooiste hoekjes van Parijs vanuit je luie zetel


Is er een betere plek op aarde om een liefdesverhaal te vertellen dan in Parijs? Wij denken van niet! En Netflix gelukkig ook niet. Van de iconische draaimolen voor Hôtel de Ville tot de prachtig verlichte Notre-Dame: zonder dat je het goed en wel beseft, krijg je gratis en voor niets een virtuele tour doorheen Parijs. Zonder dat je daarvoor met bagage moet sleuren! Wie goed oplet, merkt bovendien dat de drie dames steevast hun pizzadate houden bij ‘Les Chics Types’ in het 19de arrondissement van de stad. Dankzij de serie kan je eenvoudig een lijstje met hotspots opstellen waar je tijdens je volgende citytrip zelf eens langs kan gaan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '