Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© unsplash

Vrolijk je wandeling op met Pikachu en co.

GOTTA CATCH ‘EM ALL: Pokémon GO houdt eerste wereldwijd event

Herlinde Matthys

Het is lente! Nog niet officieel, maar wel als je dat zonnetje buiten ziet schijnen en die aangename temperatuur voelt. Nog geen idee wat je met dit mooie weertje gaat doen? Flair heeft een originele tip: ga zoals in the good old days – lees: vóór corona – nog eens op Pokémonjacht. Pokémon GO houdt zaterdag 20 februari namelijk zijn eerste wereldwijd event.


De grote Pokémon GO hype is al een aantal jaartjes gaan liggen, maar er zijn nog steeds heel wat mensen die nog altijd verknocht zijn aan het spelletje. In 2016 gingen we met z’n allen massaal op pad met onze smartphone in de hand om Pokémon te vangen. Gotta catch ‘em all, natuurlijk! De vreemde wezentjes verschenen dankzij de app overal in je buurt op dat kleine schermpje en jij moest ze vangen met die bekende rood-witte bal. We wandelden tientallen kilometers en bezochten zelfs populaire plekken waar zeldzame Pokémonfiguurtjes te vangen waren. Jong en oud amuseerden zich te pletter met dit spelletje.

Originele 150 Pokémon


Het is tijd om de Ash Ketchum in jezelf nog eens boven te halen, want Pokémon Go organiseert vandaag – zaterdag 20 februari – nog tot 21u vanavond zijn allereerste wereldwijd event: ‘Pokémon GO Tour: Kanto’. Je kan op één dag tijd alle originele 150 Pokémon vangen. ‘Dit hebben we nog nooit eerder gedaan’, vertelt Michael Steranka van de global product marketingafdeling bij Niantic aan Het Laatste Nieuws.

Zin om je wandeling van vandaag wat op te vrolijken? Voor 9,89 euro kan je meedoen. Wie geen zin heeft om er extra centjes voor te betalen, kan zonder een ticket aan het event meedoen en misschien ook wel een uitzonderlijke Pokémon te pakken krijgen. Meer informatie over Pokémon GO Tour: Kanto vind je op hun website. Veel plezier!

Nog inspiratie nodig voor activiteiten tijdens dit prachtige weekend?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '