Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gabrielle Henderson via Unsplash

En ze zijn stuk voor stuk makkelijk om te onderhouden.

6 planten die jouw home office tot leven brengen

Heb jij je bureau tijdelijk moeten inruilen? Dan zit er niets anders op dan er het beste van te maken. Gelukkig kan jij je home office op een makkelijke manier al een stuk gezelliger maken door een touch of green in je werkruimte te integreren. Net daarom gingen wij op zoek naar 6 planten die ideaal zijn om op je bureau te zetten.


Ben jij voor onbepaalde tijd thuis aan het werk? Maak er dan het beste van door je werkplek gezellig in te richten. Een tip die alvast voor wat meer leven zorgt, is om wat extra groen in huis te halen. Net daarom gingen wij op zoek naar zes planten die niet zouden misstaan op jouw bureau.

Scindapsus Aureum


Een van de makkelijkste planten om te onderhouden, want ze hebben niet veel licht of water nodig. De ideale plant dus voor wie absoluut geen groene vingers heeft, want met dit exemplaar kan je niets verkeerd doen.

https://www.instagram.com/p/B-T6fDeFqeU/

Chamaedorea elegans


Deze plant heeft maar één keer per week water nodig. Tip: stel in je Google agenda een wekelijkse herinnering in. Zo ben je er zeker van dat je het niet zal vergeten. Verder zet je hem liever niet in direct zonlicht. Let wel op als je hem verpot, want deze plantensoort kan heel erg groot worden.

Vetplanten


Vetplanten mogen in dit lijstje uiteraard niet ontbreken. Ze hebben echt maar heel af en toe een beetje water nodig en ook voor de rest moet je er weinig naar omkijken. Voor een extra leuk effect kan je een aantal verschillende soorten en formaten met elkaar combineren.

Sansevieria trifasciata


Opnieuw een kamerplant die een uitstekende match is voor wie geen groene vingers heeft. Dit exemplaar is ook ideaal voor op kantoor, want de Sansevieria trifasciata is een luchtzuiverende plant. Verder zet je hem best niet op een te donkere plaats en geef je hem af en toe een beetje water.

https://www.instagram.com/p/B-ZQwJUHdlu/

Lavendelplant


Niet meteen de mooiste plant, maar de geur van lavendel helpt wel om te ontspannen. Een aanrader dus als je regelmatig last hebt van stress. Daarnaast zorgt de paarse tint meteen ook voor wat extra kleur op je bureau.

https://www.instagram.com/p/BfqBraSgaYK/

Cactus


Net zoals vetplanten zijn ook cactussen ideaal voor op je bureau. Ze kunnen makkelijk een maand zonder water en deze plantjes zorgen ook voor een leuk speels uitzicht. Let er wel op dat ze voldoende zonlicht krijgen!

https://www.instagram.com/p/B-ZivqAF2_n/

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '