Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Ga jij voor tijdloos zwart-wit? Of een uitnodiging uit trendy plexiglas?

INSPIRATIE: 8 x wondermooie huwelijksuitnodigingen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
In deze tijden van WhatsApp en Messenger lijkt snail mail voorgoed verleden tijd. Nog voor het geboortekaartje van je BFF in de bus valt, is haar baby al in volle glorie te bewonderen op Facebook en Instagram. Zo niet met huwelijksuitnodigingen, die worden gelukkig nog oldskool via de post verstuurd. Wij verzamelden 8 creatieve ideeën waarmee jij – binnenkort? – je grote dag kan aankondigen.


 

1. Aquarel


Waterverf is fijn en elegant, zoals een huwelijksuitnodiging hoort te zijn.

2. Typografie


Trouwuitnodigingen zijn het perfecte excuus voor fans van typografie om hun liefde voor lettertypes tentoon te stellen. Gebruik verder geen grafische elementen en laat de letters voor zich spreken. Op Belgische bodem is Joke Gossé de referentie op vlak van typografie.

3. Letterpress gedrukt met folie


Met de letterpresstechniek worden de letters in het papier gedrukt. Hou je wel van een beetje glamour? Laat dan een (rosé)gouden, zilveren of bronzen metallic folie toevoegen. Zowel op licht als donker papier, zullen de letters zo extra opvallen. In België zijn zowel Kastaar als Polyprint de places to be voor deze druktechniek.

https://www.instagram.com/p/B3M_voSD-Zh/

4. Illustratie


Maak je huwelijksuitnodiging extra persoonlijk door nauw samen te werken met een illustrator die jou en je geliefde of jullie interesses waarheidsgetrouw kan weergeven. In België kan je voor originele illustraties terecht bij Eline Van Hooydonck, Tinneke Segers of Cato Oyen.

5. Transparant


Het woord ’transparant’ linken wij meteen aan termen als ‘sexy’ en ‘mysterieus’. Deze doorzichtige uitnodigingen zouden wij in ieder geval maar al te graag toegestuurd krijgen.

6. Le botanique, c’est chique


Denk verder dan bloemen. Ga voor groen, fruit, groenten, kruiden en bij uitbreiding kleurrijke insecten zoals vlinders en bijen.

7. Plexiglas


Geen fan van papier? Dan is plexiglas – ook wel acrylaat genoemd – een waardig alternatief. Bovendien is de kunststof momenteel bijzonder trendy om niet alleen huwelijksuitnodigingen, maar ook menu- en naamkaartjes op te drukken. Hippe vogels weten dus welk type uitnodiging te kiezen!

8. Black and white


Zwart en wit saai? Better think again. Het is veruit de meest tijdloze kleurencombinatie die er bestaat én je kan er alle kanten mee uit. Strak en clean of net met veel krullen en tierlantijntjes: aan jullie de keuze.

Stap je straks in het huwelijksbootje? Lees dan zeker ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '