Home Lifestyle 7 tips om te stralen op je trouwfoto’s (verklapt door fotografen)

7 tips om te stralen op je trouwfoto’s (verklapt door fotografen)

2. Luister naar je mama (die heeft altijd gelijk).

Trouwfoto's
© Adrianna van Groningen
Als je over tien jaar in je trouwalbum bladert, moet ‘wauw, wat zagen we er gelukkig uit’ dé reactie zijn. Maar hoe poseer je nu het beste met een loodzwaar trouwkleed, torenhoge hakken en een kersverse man aan je arm? Enkele trouwfotografen geven hun geheimen prijs voor de mooiste trouwfoto’s. Schouders recht en borst vooruit!

1. Kijk niet recht in de camera

Voor spontane foto’s kijk je best een beetje weg van de camera. Over de schouder van de fotograaf of naar je nieuwe schoonmoeder in de verte. Blijf niet bevroren in één positie staan, maar beweeg een beetje in de positie. Dat komt natuurlijker over.

2. Luister naar je mama (die heeft altijd gelijk)

Hoe vaak heeft je mama het vroeger wel niet gezegd: ‘zet je eens recht’ of ‘doe je schouders naar achter’. Een goede houding is cruciaal voor een geslaagde trouwfoto: rechte rug, schouders naar achter en de kin lichtjes omhoog.

3. Geniet!

Stress niet over de hapjes of over je jurk die onderaan steeds vuiler wordt. Geniet! Het is jouw dag, je bent getrouwd! Als je je zorgen maakt, lees je dat af op je gezicht en achteraf op de foto’s.

4. Timing is alles

Neem al enkele foto’s vóór de trouwceremonie en het feest. Dan zit je haar nog stevig vast en is je make-up nog flawless.

5. Zonder zelfbruiner

Vermijd zelfbruiner op de dag van je huwelijk. Je weet nooit of het goedje niet plots oranje of vlekkerig gaat uitslaan. Door de emoties, alcohol en danspasjes ga je ook zweten. En je wil echt niet dat de zelfbruiner afgaat op je mooie jurk.

6. Échte emoties

Een echte emotie is zo veel beter dan een geforceerde lach. Focus niet op de fotograaf, maar op je gloednieuwe man. Focus op hoe je je voelt en de emoties volgen vanzelf. Picture perfect!

7. Less is more

Doe rustig aan met je make-up; je moet er op je trouwdag vooral als jezelf uitzien. Eén van onze redactrices stapte onlangs zelf in het huwelijksbootje en omschreef het als volgt: ‘Als ik trouw, wil ik als mezelf trouwen en niet als een opgedirkte, bijna onherkenbare versie van mezelf. Ik wil geen extensions, geen fake tan, geen pluimen in mijn gat en ook geen 3 cm dikke laag foundation op mijn gezicht.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.