https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Paradise Kortrijk

Mooie Instagramfoto's verzekerd!

TIP: ontdek kleurrijk Kortrijk tijdens het kunstfestival Paradise Kortrijk

Jolien Meremans

Kortrijk blijft uitpakken met kunstzinnige projecten die de stad (letterlijk !) in de verf zetten. Na het fotofestival dat er eerder dit jaar plaatsvond kan je nu cultuur opsnuiven tijdens het kleurrijke kunstfestival Paradise Kortrijk.


Drie jaar geleden palmde het interactieve kunstparcours Play Kortrijk de binnenstad van de West-Vlaamse parel in, en die triënnale krijgt met Paradise Kortrijk nu een vervolg. Belgische en internationale kunstenaars stellen tijdens de stadstentoonstelling op diverse binnen- en buitenlocaties interactieve kunstwerken tentoon. Het thema? Tijdens de tweede editie stelt het festival de utopische droom van het paradijs centraal. ‘Het project put inspiratie uit onze tijdsgeest en is een reactie op onze huidige leefwereld, die soms mijlenver verwijderd lijkt van een hoopvolle, positieve en utopische omgeving’, staat er in het persbericht te lezen.

In interactie gaan


In totaal werden 32 hedendaagse kunstenaars – waaronder Yoko Ono, Jeremy Deller en Kendell Geers – geselecteerd. Zij gingen elk op hun eigen manier met het thema aan de slag en installeerden het resultaat op verschillende plaatsen in het hart van de binnenstad. De ideale manier om Kortrijk te ontdekken, dus! ‘Ons kunstfestival Paradise zal honderdduizenden bezoekers naar Kortrijk trekken. Als cultuurschepen maak ik me sterk dat we hier echt een bazooka hebben die onze handel en horeca opnieuw perspectief zal geven. Het is de tweede editie van onze triënnale. Play, de eerste, was een schot in de roos. Installaties van de beste kunstenaars ter wereld zullen op de meest verrassende plekken in de stad te zien zijn.’

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Paradise Kortrijk (@paradisekortrijk)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bedoeling is dat je op die plekken in interactie gaat met het kunstwerk om je kijk op de samenleving te verruimen. Onze favoriete werken? ‘Bow Echo’ van Aziz Harara in Broeltoren Noord, ‘The Wonderful World of Abstraction’ van Jacob Dahlgren in het Begijnhof, ‘Wish Tree’ van Yoko Ono in het Baggaertshof en ‘Your age and my age and the age of the rainbow’ van Ugo Rondinone in het Begijnhofpark.

Praktisch


Paradise Kortrijk loopt nog tot en met 24 oktober 2021. Het volledige parcours en meer info vind je op www.paradisekortrijk.be. Alle locaties zijn vrij te bezoeken, maar wil je naar Museum Kortrijk 1302, Texture en de Paardenstallen, dan moet je wel op voorhand reserveren. Wil je er meteen een weekendje weg van maken? Deze veertien Kortrijkse hotspots wil je niet missen.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Paradise Kortrijk (@paradisekortrijk)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content