Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wil je het zelf eens proberen, dan moet je nu zondag in Antwerpen zijn.

Sporten én onze planeet helpen? Ga aan ‘plogging’ doen!

Plogging is een milieuvriendelijke trend die vanuit Zweden is komen overwaaien. Het is een afgeleide van joggen, maar in plaats van gewoon door de straten te lopen, ruim je terwijl ook zwerfvuil op. Je doet er dus niet alleen je lichaam, maar ook onze planeet een plezier mee.


Moeilijk is het niet: je gaat een toertje joggen zoals je het gewend bent, en als je een stuk zwerfvuil op de grond ziet liggen, stop je om het met een squatbeweging op te rapen. Zorg dus dat je zeker een vuilniszak mee op pad neemt waarin je het zwerfvuil kan verzamelen. Je traint met deze originele work-out niet alleen je been- en bilspieren, ook je armen zijn continu in beweging. Je hoeft het trouwens niet alleen te doen; in Zweden spreken mensen meestal af om samen een toertje te gaan ploggen in hun buurt.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dan moet je zondag zeker een kijkje gaan nemen in Antwerpen. Deze maand is Earth Month, en naar aanleiding daarvan organiseert cosmeticamerk Origins een Plogging Event. Tijdens dat event gaan de deelnemers drie kilometer lopen en terwijl aan plogging doen. Op die manier wil Origins mensen bewuster maken van hoe vervuild onze planeet is en willen ze mensen oproepen om er meer zorg voor te dragen. Geen betere manier om dat te doen dan allemaal samen zwerfvuil te ruimen, toch? Na de run is er ook een healthy lunch voorzien en krijgen de deelnemers een Origins-goodiebag mee.

Waar? Bar Noord Zomerbar, Viaduct-Dam 64-80, 2060 Antwerpen

Wanneer? Zondag 15 april van 10u tot 13u

Deelnemen? Schrijf je dan hier in!


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '