Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© ross sneddon via unsplash

Jezelf oriënteren wordt plots een makkie.

Raak nooit meer de weg kwijt dankzij de nieuwe functie van Google Maps

Herlinde Matthys

Google Maps is onze redder in nood als we ergens naartoe moeten wandelen, maar geen idee hebben hoe we er in godsnaam moeten geraken. Dankzij hun allernieuwste functie is het nu helemaal onmogelijk om nog verloren te lopen.


Je hebt echt geen idee hoe je ouders vroeger hun weg vonden zonder een gps of handige apps zoals Google Maps. Anno 2019 kunnen wij gelukkig wel beroep doen op technologie om ons van a naar b te brengen, want dat kaartlezen zou eerlijk gezegd resulteren in één groot fiasco.

Augmented reality


Onze redder in nood dezer dagen is Google Maps. Dankzij de app raken we keer op keer zonder kleerscheuren of frustraties op onze gewenste locatie. Toch is het soms een beetje moeilijk om je te oriënteren als je het kaartje op je gsm ziet. Het ziet er natuurlijk allemaal een beetje abstract uit en de straatnamen doen ook al geen belletje rinkelen als je ergens in een of ander boerengat staat.

Het gebeurt dan ook dat we soms in het begin even de mist ingaan als we moeten kiezen of we naar links of rechts moeten starten met stappen. Die struggle is voorgoed verleden tijd dankzij de nieuwe functie van Google Maps. De app wijst je voortaan immers de weg via augmented reality.

google live view
© google

Gebouwen of voorwerpen als herkenningpunt


Dat wil zeggen dat je live op je scherm ziet waar je staat en gewoon een gebouw of voorwerp als herkenningspunt kan nemen om in de juiste richting te beginnen stappen. Via deze ‘Live View’ die beelden van ‘Street View’ gebruikt is het dus praktisch onmogelijk om je weg nog kwijt te raken.

Zorg er wel voor dat je de app update en dat je toestemming geeft om je camera te gebruiken. Stel vervolgens je bestemming in, duw op het voetgangerssymbooltje, op de startknop en dan links onderaan op een wit bolletje met een zwart symbooltje in.

De functie is helaas niet op alle toestellen beschikbaar. Wie een iPhone 6S en recenter of een Android-telefoon van maximum twee jaar oud en jonger heeft, zit veilig. Via deze website kan je checken of jouw gsm ook compatibel is met deze handige nieuwe technologie.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '