Home Lifestyle WILDLIFE: 7 x op beestige safari in Europa

WILDLIFE: 7 x op beestige safari in Europa

Safari in Europa
© Getty

Droom jij ook over een spannende safari, maar kan je portemonnee een verre reis naar Zuid-Afrika nog niet betalen? No stress, want ook in Europa kan je op verschillende plaatsen gewoon zelf op safari gaan en diertjes spotten. Wij schrijven IJsland en Zweden alvast op onze bucketlist!

Een stoere safari in Afrika is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd, maar gelukkig kan je ook in Europa in een 4×4 of tent tussen de beestjes duiken. Niet zo’n avonturier, maar wel zin om ook eens van the wildlife te genieten? Ook voor jou vonden we de geknipte safaribestemmingen!

Beren spotten in Bulgarije

Bulgarije mag dan misschien niet meteen avontuurlijk in de oren klinken, het is wel degelijk een van de meest unieke landen om op safari te gaan. Je kan er de ongerepte natuur van het Rodopegebergte bewonderen, vogels en wolven spotten en met een beetje geluk zelfs een paar bruine beren zien. Wil je niet naar huis zonder er een beer te spotten? Dan reis je best eind april of begin oktober af naar Bulgarije.

‘The Big Five’ van Zweden bewonderen

Niet alleen in Bulgarije, maar ook in Zweden kan je beren spotten! Het krioelt er van de sprookjesachtige dieren: wolven, bruine beren, elanden, lynxen en veelvraten vormen er ‘The Big Five’ van Noord-Europa. Je safari organiseer je het best in het prachtige Hälsingland in het noorden van het Zweden. Daar heb je de grootste kans om enkele beestjes van je lijstje te schrappen én pik je meteen ook een van de meest groene en sprookjesachtige gebieden van Europa mee.

Walvissen fotograferen in IJsland

Voor de meest spectaculaire safari moet je in IJsland zijn. In het land van vuur en ijs kan je samen met walvisspotters de gigantische dieren van dichtbij bekijken. Met een beetje geluk kan je er zelfs een orka of de zeldzame blauwe vinvis spotten, het grootste zoogdier ter wereld.

Wilde aapjes zien op Gibraltar

Het eiland Gibraltar is veruit de enige Europese bestemming waar er nog aapjes in het wild leven. Het eiland ligt aan de grens met Spanje, vanwaar je er met de veerboot naartoe kan reizen. De aapjes kan je het best spotten op de beroemde Rots van Gibraltar.

Wilde paarden zoeken in Frankrijk

Geloof het of niet, maar zelfs in Frankrijk kan je wilde dieren spotten! In de Camargue lopen nog tientallen kuddes wilde paarden rond die zich – wonder boven wonder – heel rustig gedragen. Naast de paarden kunnen de durvers er ook op zoek gaan naar wilde stieren.

Dolfijnen bewonderen in Groot-Brittanië

Wie het niet zo heeft voor klauwen en scherpe tanden kan naar Groot-Brittanië afzakken om er dolfijntjes en walvissen te spotten. Onze Noordzee krioelt van de dolfijnen, maar die kan je jammer genoeg enkel goed waarnemen aan de andere kant van de zee. Vanuit Cornwall vertrekken verschillende boten die je naar de beste viewpoints brengen om de zachtaardige beestjes van dichtbij te bekijken. Ben je diep vanbinnen toch een avonturier? Trek dan een paar zwemvliezen aan en duik zelf het water in!

Vogels zoeken in Portugal

Niet alleen aan land en in zee, maar ook in de lucht kan je heel wat diertjes bewonderen en daarvoor ben je het best in Portugal. Het kleine gebergte Serra de São Mamede staat bekend om de unieke vogels die er te zien zijn. Zo kan je er bijvoorbeeld de monniksgier en zeldzame zwarte ooievaar met je verrekijker bewonderen. Heb je het niet zo voor vogels? Dan kunnen de wilde flamingo’s je misschien wel bekoren! Je kan ze het best zien pootjebaden bij Quinto do Lago.

[td_smart_list_end]

Foto’s: © Getty

Lees ook: