Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Heikki Verdurme

'Daardoor is mijn geloofwaardigheid wel groot, denk ik. Als zij dat kan, kan ik het ook, denken mensen vast.'

MUST FOLLOW: Chloé Lauwers (22): ‘Ik ben studente geneeskunde, geen gediplomeerd chef-kok’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist


Chloé Lauwers (22) uit Antwerpen wil met haar foodblog tonen hoe makkelijk het is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, zelfs al denk je dat je niet kan koken.

Volg Chloé als...


… je graag lekkere én gevarieerde gerechten op tafel tovert zonder dat je daarvoor uren in de keuken hoeft te staan zwoegen.
… je net als zij (nieuwe) restaurantjes afschuimen als een fulltime hobby beschouwt.
… je even wil wegdromen bij de zonnige kiekjes die ze post vanuit haar tweede thuis, Italië.

De online stijl van Chloé...

  • Ze post dagelijks, tenzij ze in de examenperiode zit of op vakantie is, en doet dat puur op gevoel. Al krijgen haar recepten wel meer likes wanneer ze ze rond etenstijd post.
  • Heel af en toe gebruikt ze de app VSCO, maar volgens haar is en blijft daglicht de beste filter.
  • Om haar foto’s visueel een extraatje te geven, gebruikt ze verse kruiden als basilicum of koriander.

Studeren én kokkerellen


‘Aangemoedigd door vrienden en familie deelde ik tweeënhalf jaar terug mijn eerste recept op @chloekookt. Een impulsieve beslissing, al was de keuken al langer mijn favoriete plek in huis. Mijn oma leerde me als klein meisje de kneepjes van het vak, waarna ik als student begon te experimenteren en uiteindelijk zelf leuke receptjes bedacht. Sinds de eerste lockdown is mijn foodblog echter losgebarsten. Ik had plots zeeën van tijd en kookte dus ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Mijn volgers deden gewillig met me mee, waardoor ik er in twee à drie maanden tijd plots 30.000 volgers bij kreeg. Ik vind het fantastisch om te zien dat ik mensen van mijn leeftijd kan inspireren en dat ze versteld staan van hun eigen kunnen… Dat geldt ook voor mezelf, want niet veel later gaf Uitgeverij Pelckmans me de kans om mijn eigen kookboek uit te brengen.’



 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door ©️hloé Ko?kt (@chloekookt)



De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Toegankelijkheid troef


‘Mijn recepten zijn stuk voor stuk toegankelijk, wat ik als mijn troef beschouw. Ik ben geen gediplomeerd chef-kok, maar studente geneeskunde. Daardoor is mijn geloofwaardigheid wel groot, denk ik. Als zij dat kan, kan ik het ook, denken mensen vast. Die lijn trek ik ook door in mijn foto’s. Sommige beelden op mijn account zijn wel door een fotograaf gemaakt, maar de foto’s voor mijn dagelijkse posts maak ik zelf. Vroeger deed ik dat met mijn gsm, maar sinds kort met een camera op statief. Ik vind het belangrijk om realistische beelden te posten. Uiteraard scrol ik graag door mooie plaatjes, maar ik weet dat ik nooit datzelfde resultaat zal krijgen.



 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door ©️hloé Ko?kt (@chloekookt)



De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

The Italian dream


‘Practicum, studeren, recepten uitwerken… Ik moet toegeven dat het soms hectisch is, zeker nu ik tussen België en Italië pendel omdat mijn vriend daar voetbalt voor Benevento Calcio. Dat het eten er lekker is, is mooi meegenomen. We wonen op een uurtje van Napels, vlak bij de Amalfikust. Van daaruit trekken we geregeld naar Capri, Sorrento en Puglia om er verse lokale producten te eten. Ik probeer de bordjes die we er krijgen te visualiseren en smaken te achterhalen. Het geeft me tonnen inspiratie. Als het me lukt om iets na te maken, voelt dat als een overwinning. De Italiaanse keuken veroverde mijn hart, maar voor mijn blog is er geen specifieke focus. Ik kook even graag Vlaams, Mexicaans of Aziatisch. Alleen Italianen eten hun leven lang uitsluitend Italiaans, denk ik.’



 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door ©hloé lauwe®s (@chloelauwersss)



De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Chloé volgt...

  • @thestudyclubgram: ‘Als ik een dipje heb tijdens het studeren, scrol ik vaak door dit Belgische account. Je vindt er bloktips, maar vooral veel positieve vibes én motivatie. Het geeft me het gevoel dat ik niet alleen aan het “afzien” ben.’
  • @josefienweyns: ‘Haar kledingstijl spreekt me enorm aan. De ene keer hult ze zich uitsluitend in neutrale tinten, de andere keer in knallende kleuren. Josefien reist ook veel en tipt regelmatig leuke hotspots.’
  • @colmankaat: ‘Kaat is eigenlijk de bruinharige versie van mezelf. ’s Ochtends vroeg opstaan, sporten, genieten van de kleine dingen in het leven... We delen dezelfde mindset.’


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '