Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zit jij straks ook op de eerste rij tijdens de musical dinner show in Studio Zuid?

NOSTALGIE: vanaf deze herfst kan je in Antwerpen naar de Vlaamse musical ‘The Bodyguard’

De redactie

And IIIIIII... Als je deze twee simpele woorden al zingend las, is de kans groot dat jij – net als wij – een gigantische fan bent van wijlen Whitney Houston én de film die haar in 1992 wereldberoemd maakte, ‘The Bodyguard’. Dankzij Music Hall kan je de klassieker straks herbeleven, want vanaf 29 september loopt in Studio Zuid (de vernieuwde Zuiderkroon) de musical dinner show ‘The Bodyguard’ met April Darby en Erik Goossens in de hoofdrollen.


‘The Bodyguard’ vertelt het verhaal van popdiva en actrice Rachel Marron die wordt belaagd en bedreigd door een doorgedraaide stalker. Haar entourage huurt voormalig geheim agent Frank Farmer in om haarzelf en zoontje Fletcher te beschermen tegen de naamloze crimineel. Het contact tussen Rachel en Frank is in het begin redelijk koel, maar gaandeweg valt de chemie tussen hen niet langer te ontkennen. Wanneer Rachel gevoelens krijgt voor Frank, probeert hij haar op afstand te houden zodat hij zijn job naar behoren kan uitoefenen. Maar het duurt niet lang voor de stoere bodyguard moet toegeven dat hij net zo stapelzot is van de beroemde ster als zij van hem. Rachels zus Nicki kan haar jaloezie echter niet onder stoelen of banken steken. Voor ze het weet, doet ze iets waar ze al snel spijt van krijgt...

Hoewel de recensies destijds – ‘The Bodyguard’ dateert alweer van 1992 – niet bepaald laaiend enthousiast waren, was het commerciële succes van de filmklassieker met wijlen Whitney Houston en Kevin Costner in de hoofdrollen enorm. Het bijhorende album – met hits als ‘I Have Nothing’, ‘Queen of the Night’, ‘Run To You’ en uiteraard ‘I Will Always Love You’ – is met ruim 44 miljoen verkochte exemplaren tot op vandaag de bestverkochte soundtrack aller tijden.

Van het witte doek naar de bühne


In december 2021, exact twintig jaar na de filmrelease, ging de musicalversie van ‘The Bodyguard’ in première op de Londense West End. Niet enkel in Groot-Brittannië, maar ook in China, Australië, Frankrijk, Zuid-Korea, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Canada en Nederland werd ‘The Bodyguard: the musical’ een immens succes.

Tijdens de live show zal je niet alleen van een sensationele productie kunnen genieten, maar ook van een diner.


Voor (Vlaamse) fans van het eerste uur is er nu goed nieuws: vanaf 29 september krijgt ‘The Bodyguard’ eindelijk een fenomenale musicalversie in België, meer bepaald in Studio Zuid (de voormalige Zuiderkroon) in Antwerpen. Meer nog: tijdens de live show in Studio Zuid zal je niet alleen van een sensationele productie kunnen genieten, maar ook van een diner. ‘The Bodyguard, The Musical Dinner Show’ wordt zo een zintuiglijke totaalbeleving die je niet mag missen!

Kan je niet wachten om deze sterrencast live aan het werk te zien terwijl je geniet van een overheerlijk diner? Reserveer je tickets voor ‘The Bodyguard, The Musical Dinner Show’ in Studio Zuid dan alvast hier.

 

De cast van de Vlaamse musicalversie van ‘The Bodyguard’ is er eentje om u tegen te zeggen. De Nederlands-Amerikaanse artieste April Darby neemt de rol van Rachel op zich en Erik Goossens maakt zijn musicaldebuut als haar bodyguard Frank. Voormalig TMF-gezicht Karoline ‘Leki’ Kamosi speelt Rachels zus Nicki en Kristof Verhassel, die van 2015 tot 2018 de rol van Stan Lauwers in ‘Familie’ vertolkte, is de stalker van dienst.

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '