https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Surveymonkey

Dit doet pijn

Zo zagen de verkiezingen eruit als enkel millenials konden stemmen

Opmerkelijke bevinding na deze horrorshow van een verkiezing: volgens een onderzoek van Surveymonkey hebben millenials overweldigend voor Clinton gestemd. Het is voornamelijk door de oudere generaties dat de verkiezing toch anders is uitgedraaid.

Deze verkiezingsuitslag doet denken aan het Brexit-referendum, waar het resultaat eveneens behaald werd door de overrompelende steun van de oudere bevolking. Om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen moet een kandidaat 270 kiesmannen voor zich weten te scharen. Als het aan millenials lag, won Clinton met 504 kiesmannen, tegenover 23 voor Trump.

 

Millenials

 

Wanneer we enkel kijken naar de stemvoorkeur van blanke millenials, dan was de overwinning voor Clinton iets minder verpletterend. Al had ze met 348 kiesmannen nog steeds een mooie overwinning behaald tegenover Trump. Een generatiekloof om 'u' tegen te zeggen.

 

Blanke millenials

 

Hoe dan ook, de resultaten zijn wat ze zijn, en we hopen dat president Pussygrabber zijn driften toch enigszins zal bedwingen. Wist je trouwens dat de VS naar schatting over 6.970 kernwapens beschikt, en dat die nu allemaal in Trumps kleine, grijpgrage handjes zijn? Een kleine 100 atoombommen zijn voldoende om alle leven op onze planeet uit te roeien. Thanks, oma!

 

Hier is een pluizig kuikentje om deze deprimerende informatie te vergeten.

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content