Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Ze nemen de plek in van de vingerhoed, de schoen en de kruiwagen.

ZIEN: met deze drie nieuwe pionnen spelen we binnenkort Monopoly

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Belangrijk nieuws voor de fervente Monopoly-spelers onder ons. Hasbro International – het bedrijf achter het wereldbekende bordspel – besliste in januari van dit jaar namelijk om enkele Monopoly-pionnen in te ruilen voor nieuwe exemplaren. En die exemplaren werden gisteren – twee dagen voor Wereld Monopolydag – officieel bekendgemaakt!

In januari kon iedereen die dat wenste uit 64 potentiële Monopoly-pionnen zijn 8 favorieten kiezen. Maar liefst 4,3 miljoen bordspelers over 150 landen brachten hun stem uit. En de resultaten van de stemming werden gisteren bekendgemaakt!

 

5 oude pionnen + 3 nieuwe

 

Uit de stemming blijkt dat het hondje Scottie de meest populaire pion blijft. Echte gewoontedieren, die Monopoly-spelers. Gelukkig kwamen er ook enkele nieuwe pionnen voor in de ultieme top 8. Wereldwijd werden het badeendje, de Tyrannosaurus Rex en de pinguïn verkozen als nieuwe pionnen.

 

De hoed, de kat, het slagschip, het hondje Scottie en de auto blijven dankzij hun vele stemmen in het spel. We moeten helaas wel afscheid nemen van de vingerhoed, de schoen en de kruiwagen. Die pionnen kregen te weinig stemmen en konden hun plekje op het Monopoly-spelbord dus niet behouden. Ze worden uit omloop gehaald.

 

Ons land staat samen met Nederland in de top 10 van talrijkste deelnemers. Samen zorgden we voor zo'n 200.000 stemmers.

 

mon

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '