https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

'Cocktail hour' wordt voor heel even 'Cucumber Hour'.

ZALIG: betaal je gin-tonic met een komkommer op World Cucumber Day

Laat je portefeuille thuis, want op 14 juni betaal jij je gin-tonic met een komkommer. Jep, geen grap. Ter ere van World Cucumber Day wil Hendrick's Gin iedereen warm maken om zijn groene vingers boven te halen en zelf een komkommer te kweken. En Bartel Van Riet, die steekt maar al te graag een handje toe!

Hendrick's Gin roept gin lovers wereldwijd op om zelf de lekkerste komkommer te kweken en die op World Cucumber Day te gebruiken als betaalmiddel voor een overheerlijke gin-tonic. Yep, simpeler wordt het niet om voor geen geld een verfrissende cocktail te scoren.

 

'Het is geen geheim dat we voor komkommers tonnen respect hebben', vertelt Duncan McRae, wereldambassadeur van Hendrick’s Gin. 'Onze gin wordt namelijk geïnfuseerd met komkommer en rozen. We nodigen dus met veel plezier mensen uit die onze vurige passie voor deze vrucht delen om deel te nemen aan een uniek experiment.'

 

Muziek en minislaapzakjes

En dat experiment is op z'n minst uniek te noemen. Uit onderzoek dat Hendrick's Gin deed in samenwerking met de Australische plantkundige Graham Brown, blijkt namelijk dat komkommers gevoelige 'wezens' zijn. Wil jij de beste komkommer kweken? Dan moet je blijkbaar rockmuziek opzetten. Voor jazz is de groene groente niet zo te vinden. Ook houden ze enorm van dille en als je ze tijdens de groei in een minislaapzakje wikkelt, zullen ze zoeter smaken. Hoe zot is dat?

 

Hendrick's roept nu dus iedereen op om de resultaten van het onderzoek aan den lijve te ondervinden en zelf je komkommer te kweken. Wie weet, reageren jouw plantjes wel op een klassiek pianostukje of houden ze van een leuk verhaaltje voor het slapengaan? Ook Bartel Van Riet zal zijn beste komkommerkweektips delen via zijn Instagramaccount. Geen tijd of groene vingers? Je kan ook een komkommer kweken via de Adoptiedienst voor Komkommers, waarmee je een virtuele komkommer kan telen en verzorgen. 

 

Komkommer als betaalmiddel

Dé climax is er dan op 14 juni, de Werelddag van de Komkommer. Om dat te vieren kan je in zo'n twintig bars in België* en Luxemburg terecht om jouw zelfgekweekte (real life of virtueel) komkommer te ruilen voor een verfrissende Hendrick's & Tonic. Het alom gekende cocktailuurtje wordt dan voor heel even 'Cucumber Hour'. Cheers!

 

* Deelnemende bars in België: Antwerpen – Dogma, Mixing Tales, Cocktails @ 9, Jones & Co. Brussel – Cipiace, De Haus, Pharmacie Anglaise, Green Lab. Gent – Café Theatre. Hasselt – Bar Ella. Genk – Wonderbar. Blankenberge – L'Apereau. Koksijde – Sofie's Living Room. Kortrijk – Bar Jules. Luik – Le Volga, Gavius Club. Moeskroen – Bistrot des Anges.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content