Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Unsplash

De technologiegigant wil zich vooral richten op kwalitatieve content.

Zal de nieuwe streamingdienst van Apple Netflix vervangen?

We geven toe: Netflix is bij ons al goed ingeburgerd. Na ’13 Reasons Why’ schakelden we naadloos over op ‘Riverdale’. Met steeds nieuwe content weet de streamingdienst onze avonden altijd net iets beter te maken. Toch ziet het ernaar uit dat er een concurrent op weg is...


Een tijdje geleden werd al gefluisterd dat onze Netflixavonden binnenkort zouden veranderen. Apple zou de streamingdienst namelijk overnemen. Dat blijkt gelukkig niet waar te zijn, want Apple zou met een eigen streamingdienst komen. Say what?! 

Eigenlijk komt het niet als een verrassing. De geruchten deden al jaren de ronde dat Apple content aan het zoeken was voor een eigen videodienst. Nu worden die roddels eindelijk bevestigd. De technologiegigant sloeg de handen in elkaar met Sony Pictures. Een team van ongeveer 40 mensen zou het netwerk van Apple momenteel aan het uitbreiden zijn.

Kwaliteit boven kwantiteit


Apples grootste reden om Netflix niet te kopen is dat ze de beste content willen aanbieden. Mochten ze Netflix gewoon overnemen, zouden ze wel in één klap honderden films en series kunnen aanbieden. Dat is dus niet de bedoeling. Apple wil zich in eerste instantie richten op kwaliteit, niet op kwantiteit.

Als je geabonneerd bent op Apple Music (wat ongeveer tien euro per maand kost), kan je nu al enkele shows streamenmaar Apple wil dat aanbod zo snel mogelijk uitbreiden. Naast in bestaande content (er wordt gezegd dat ‘Glee’ en ‘New Girl’ op de streamingsite zullen komen) wil Apple ook investeren in originele content.

Originals


Of de prijzen van Apple Music zullen stijgen eenmaal de streamingdienst helemaal op poten staat, is nog niet duidelijk. Ook welke series, films en documentaires Apple zal aanbieden, valt nog te raden. Wel zijn er al enkele ‘originals‘ vrijgegeven.

Zo zal er een dramaserie komen van de makers van ‘La La Land‘, zijn er plannen voor een musicalserie (daar kijken wij écht naar uit) en zal Reese Witherspoons productiehuis Hello Sunshine ook content verzorgen. En als je weet dat Hello Sunshine bekendstaat om sterke vrouwelijke hoofdrollen, zijn wij nu al helemaal fan!

Of Apples nieuwe videostreaming ook beschikbaar zal zijn voor Androidgebruikers, weten we niet, maar we hopen in ieder geval van wel. Ook wanneer de dienst in gebruik zal gaan, is nog onduidelijk.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '