Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: YouTube

Cheryl in een instelling?!

WTF: de nieuwste ‘Riverdale’-aflevering ‘Primary Colors’ is de zotste tot nu toe

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Elke week denken we dat ‘Riverdale‘ niet beter kan worden en telkens worden we aangenaam verrast door de makers. Het verhaal wordt gekker en gekker, en de nieuwste aflevering ‘Primary Colors‘ vinden wij toch wel de zotste tot nu toe!


Spoiler alert!

Betty confronteert Chic met de bloedtest


Wat blijkt? Hij heeft geen druppel Blossom-bloed in zich. Daarna stapt ze naar haar moeder om te vertellen wat ze ontdekt heeft. Alice biecht op dat Hal inderdaad niet de vader is, maar dat zij wél zijn moeder is. Chic is dus Betty’s halfbroer! Dáárom dus dat Hal zo de kl**tzak uithing...

Betty bedreigt Chic


Door de angst die Chic veroorzaakt heeft, besluit Betty hem zelf eens bang te maken. Midden in de nacht gaat ze zijn kamer binnen en maakt ze hem wakker door een aansteker voor zijn neus te houden. Wanneer hij op is, is haar boodschap klaar en duidelijk: ‘Ik ga je ten val brengen, want ik vang slechte mannen. Zoals Clifford Blossom, de Suikerman en de Zwarte Capuchon. Weet je wat ze allemaal gemeen hebben? Ze zijn dood. Je bent gewaarschuwd’ Uh-oh, zijn zusje lacht er niet meer mee!

Maar Chic pakt haar op een smerige manier terug


Hij snuistert in haar kamer en vindt haar Dark Betty-pruik. Die geeft hij aan hun moeder en wanneer zij haar dochter confronteert, verklapt ze dat ze die opdoet om seks te hebben met Jughead. (Hoe kan hij dat zelfs weten?!) Na een gesprek met haar mama wil Betty de strijdbijl begraven, maar dat is buiten Chic gerekend. Volgens hem maakt Betty hem bang en niet omgekeerd.

Veronica krijgt een milkshake in haar gezicht van Ethel


Als je het je nog goed herinnert, was de papa van Ethel de dupe van Hirams wanpraktijken en probeerde hij daarom zelfmoord te plegen. Niet dat het Veronica’s schuld is, maar blijkbaar vond Ethel toch dat ze nog iets tegoed had. Zeker nu bekend is geworden dat de Lodges de Southside-school gaan ombouwen in een gevangenis. En dat wat ze nog tegoed had, was dus een milkshake. Ouch!

Reggie krijgt de vuist van Veronica in zijn gezicht


Veronica blijft redelijk kalm nadat ze in de kantine vernederd werd door Ethel, maar wanneer ook Reggie begint, slaat ze helemaal door en slaat ze hem neer. Wij nemen het haar eerlijk gezegd niet kwalijk.

Toni doet een sexy auditie voor de River Vixens


En mag bij het team! Flirten met de aanvoerder van het cheerleaderteam heeft blijkbaar toch zo zijn voordelen!

Jughead houdt een hongerstaking


Het ziet ernaar uit dat alleen Jughead nog geeft om het lot van de Southside, dus neemt hij het heft in handen. Samen met acht jonge Serpents ketent hij zich aan de school om de sloop tegen te houden. Hiram vraagt aan Archie om met de andere worstelteamleden Jughead en de anderen met geweld te verwijderen. Het is tegen zijn zin, maar door de bloedband kan hij niet anders. Toch vraagt hij iets in ruil, namelijk de vrijheid van zijn papa. Hierdoor verraadt hij zijn beste vriend, en op Jugheads gezicht is oorlog af te lezen. Als dat maar goed komt!

Toni en Cheryl deelden het bed tijdens een sleepover


En deelden zelfs bijna een kus! Tot een hard geluid hun intieme momentje onderbrak.

Cheryl treft haar Nana Rose onderaan de trap


Het geluid dat ze hoorden was Nana Rose die van de trap viel. Of werd ze geduwd?! Gelukkig heeft ze het overleefd, maar Cheryl is ervan overtuigd dat Claudius en Penelope haar probeerden te vermoorden.

Archies mama is terug


Fred wil niets meer te maken hebben met de Lodges en probeert hun contract dus te verbreken. Hiervoor heeft hij de hulp nodig van zijn ex-vrouw én advocate Mary. Ondertussen probeert Mary het goed te maken tussen Archie en zijn vader en staat dan ook aan Freds kant wanneer Archie hem beledigt. Ze besluit ook nog even langer in Riverdale te blijven.

Veronica wil voorzitter worden van de leerlingenraad


Ze krijgt de steun van Josie in ruil voor een verschijning in het praatprogramma ‘Watch What Happens Live with Andy Cohen’. Maar Josie verraadt haar en vertelt allerlei geheimen over Veronica aan Ethel, die op haar beurt Veronica ontmaskert. Hierdoor raakt ze zelfs steun van Betty kwijt.

Ook Jughead gaat voor de positie van voorzitter


En vraagt hiervoor de steun van Betty als vicepresident. Natuurlijk zegt ze toe. Op voorwaarde dat ze bij hem mag blijven logeren, omdat ze bang is van Chic.

Fred wil toch burgemeester worden


Nadat Archie hem heeft geholpen om onder zijn contract uit te komen en voorgoed van de Lodges af is, besluit hij toch om zich kandidaat te stellen als burgemeester. Hermione en Hiram zullen niet blij zijn...

Cheryl is opgenomen in een instelling?!


Cheryl besluit verder te zoeken naar de oorzaak van de val van Nana Rose. Ze gaat vragen stellen aan de dokter en komt te weten dat er een zeldzaam verlammend gif in haar oma’s bloed zat. En aangezien haar mama veel bezig is met kruidenmengsel, kunnen we al raden van waar het komt... Maar wanneer haar moeder erachter komt dat Cheryl onraad ruikt, laat ze haar opnemen door de Zusters van Stille Genade om die ‘slechte onnatuurlijke gedachten’ weg te halen en haar te bekeren. Wanneer Toni op zoek gaat naar haar, zegt haar moeder dat ze naar een kostschool in Zwitserland is vertrokken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '