Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

En ook de Franse filmmarkt heeft interesse in haar...

WOW: Veerle Baetens krijgt voor het eerst een Engelstalige filmrol

Actrice Veerle Baetens zit momenteel in Australië voor haar eerste Engelstalige rol. Ze speelt mee in de thriller 'Rabbit' van regisseur Luke Shanahan. De opnames zullen tot eind oktober duren, maar de film is pas in 2017 te zien. 

De film gaat over de 25-jarige studente Maude Ashton. Een jaar geleden werd haar tweelingzus Cloe ontvoerd, en die gebeurtenis spookt nog steeds door haar hoofd. Wanneer ze na een levendige droom een spoor volgt naar een verlaten terrein, is ze er nog steeds van overtuigd dat haar zus leeft. Maar Maudes lot lijkt verbonden te zijn met dat van haar zus.

 

De hoofdrol is weggelegd voor Adelaide Clemens. Zij was eerder al te zien in 'The Great Gatsby' en 'X-Men Origins: Wolverine'. Samen met acteur Charles Mayer zal Veerle een ongewoon koppel spelen.

 

Regisseur Luke Shanahan ontdekte Veerle in de Oscargenomineerde film 'The Broken Circle Breakdown'. 'Rabbit' is haar eerste Engelstalige film. 

 

Internationale ster

 

Niet alleen de Engelse filmmarkt is geïnteresseerd in Veerle. De actrice heeft ook al verschillende Franstalige rollen te pakken. Ze speelt mee in 'Des nouvelles de la planète Mars' en 'Au-delà des murs'. Très bien, Veerle! 

 

En natuurlijk blijft ze ook nog acteren op Belgische bodem. Zo stond ze onlangs nog op de set van fictiereeks 'Tabula Rasa'. Veerle zet ook haar eerste stappen als regisseuse, want ze werkt aan het scenario van de roman 'Het smelt' van Lize Spit

 

Kortom, Veerle Baetens is een Belg om trots op te zijn! 

 

Bron: Audiovisueel Fonds 

 

Nog meer filmnieuws:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '