Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Bovenop de nieuwe functie zal de volgende update nog 3 andere interessante features bevatten.

YESSS: WhatsApp krijgt de functie waar wij al jaren op wachten

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

WhatsApp is veruit onze favoriete app om mee te communiceren. Je kan (video)bellen, (in groep) chatten en emoji’s en gifs versturen. What’s not to love? De nieuwste update brengt echter vier features met zich mee waardoor wij WhatsApp zo mogelijk nóg leuker gaan vinden.

Chatten én bellen in groep


Niets zo leuk (en goedkoop!) als bellen via WhatsApp. Het enige probleem? Met z’n allen bellen in een groepsgesprek is niet mogelijk. Maar daar komt binnenkort verandering in! Het team achter de app bevestigt dat ze het in 2018 mogelijk willen maken om met meerdere vrienden/collega’s/familieleden te bellen.

Wel zou het aantal bellers beperkt worden. Een groepschat in WhatsApp telt maximaal 256 leden. Via Skype kan je met maximaal 25 mensen tegelijkertijd bellen. WhatsApp mikt op hetzelfde aantal bellers. Skype laat ook toe om met meerdere mensen tegelijkertijd te videobellen, maar of WhatsApp daar al mee bezig is, is niet geweten.

Melding bij nummerwijziging


Je kent het wel: je gsm is gestolen of je liet ’m in de wc-pot vallen en moet dus een nieuwe kopen. Maar bij een nieuwe smartphone hoort vaak ook een nieuw telefoonnummer. Voor je het weet moet je al je vrienden en familie apart bellen en/of sms’en om hen op de hoogte te brengen... Gelukkig heeft WhatsApp daar nu iets op gevonden. Dankzij de nieuwe feature kan je straks je volledige contactenlijst of een deel daarvan selecteren om een melding naar te sturen. Zij ontvangen dan de boodschap dat je een nieuw nummer hebt.

Klok met emoji’s


WhatsApp treedt met deze feature buiten z’n eigen app en krijgt op die manier een plaatsje op de homepagina van je smartphone. Concreet: je kan een klok mét emoji’s uitkiezen om op je hoofdscherm te laten verschijnen. Een hebbedingetje én een toffe manier om je smartphone op te vrolijken.

Zoekbalk voor emoji’s


Met zo veel nieuwe stickers en emoji’s ter beschikking is een zoekfunctie geen luxe, en dat heeft WhatsApp maar al te goed begrepen. Binnenkort hoef je niet langer manueel naar emoji’s te speuren, maar kan je trefwoorden in de zoekbalk ingeven, zoals ‘monkey’ of ‘pizza’, en dan zullen de betreffende icoontjes tevoorschijn komen. Geniaal!

Vorig jaar berichtten we al dat WhatsApp werkte aan een functie waarmee je een bericht weer kan ‘intrekken’. Ook die feature zou er ‘zeer binnenkort’ aankomen.

Bron: Neurogadget


Lees ook: 


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '