Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Nick Dietrich via Unsplash

Wandelen saai? Think again!

MUST DOWNLOAD: 7 handige apps voor fervente én minder fervente wandelaars

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Een uurtje (of langer) wandelen kan wonderen doen, zeker na een lange werkdag of op een gezellige zondagnamiddag. Het is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse rush, om nog eens een beetje gezonde buitenlucht op te snuiven én om je gsm een paar uurtjes aan de kant te leggen. Toch bestaan er een aantal apps die het wandelen ook een pak aangenamer kunnen maken en je net motiveren om die wandelschoenen aan te trekken. Wij lijsten de handigste apps speciaal voor jou op.

Strava


De app Strava staat met stip op één als het aankomt op apps die je aan het sporten zetten. De lopers en fietsers onder ons zullen de app ongetwijfeld tijdens hun work-out gebruiken, maar sinds kort kunnen ook fervente wandelaars op de gebruiksvriendelijke applicatie rekenen. Je kan er zelf je route op uitstippelen, na afloop je eigen prestaties analyseren, een aantal persoonlijke doelen instellen én je resultaten met je vrienden delen. Heb je een Apple Watch of ander sporthorloge? Dan kan je die ook met de app verbinden, zodat hij tijdens het wandelen je hartslag in de gaten kan houden. Downloaden die handel!

Je kan Strava downloaden voor iOS en voor Android.

Guru Maps


Ervaren wandelaars weten als geen ander hoe belangrijk een gedetailleerde kaart is. En ja, zelfs Google Maps laat het helaas soms afweten. Staat er binnenkort een meerdaagse hike, al dan niet in het buitenland, bij jou op de planning? Dan raden we je aan om de gratis app Guru Maps te downloaden. De applicatie biedt gebruiksvriendelijke offline kaarten aan voor backpackers, fietsers en wandelaars. Bijna alle paden en hellingen staan op de kaarten aangeduid en je kan je wandelroute volledig personaliseren. De kaart geeft ook duidelijk weer welke paden je als beginner kan nemen en welke trails alleen voor de meer gevorderde hikers zijn weggelegd. Het allergrootste voordeel aan Guru Maps? Je kan de app zo goed als volledig offline gebruiken!

Je kan Guru Maps downloaden voor iOS en voor Android.

Relive


De app Relive helpt je niet tijdens je wandeltocht, maar wel na je avontuur. De applicatie maakt samen met jou een coole 3D-video die je na afloop kan bekijken. Hoe dat werkt? Simpel, de app geeft jouw route in 3D weer waarna jij zelf foto’s kan toevoegen en je hoogtepunten kan aanduiden. Tijdens de hike kan je je statistieken en prestaties trouwens ook op de voet – pun intended – volgen. Je kan Relive koppelen aan andere apps, zoals Strava, om het eindresultaat van de video nog spectaculairder te maken. De video kan je uiteraard ook delen met je vrienden of op social media posten.

Je kan Relive downloaden voor iOS en voor Android.

Natuurpunt Routes


De allermooiste wandelroutes in eigen land kan je ontdekken met de applicatie van Natuurpunt. Je kan de wandelkaarten op voorhand downloaden, zodat je tijdens je wandeling geen data nodig hebt. Je krijgt ook gratis en voor niets uitleg bij de verschillende hotspots (denk: opvallende planten en unieke slaapplaatsen van diertjes) die je pad kruisen. Een beginnende wandelaar? No stress, want op de app vind je lange, maar ook korte en minder intensieve wandelingen. Vanaf nu heb je geen enkel excuus meer om die wandelschoenen niet aan te trekken!

Je kan Natuurpunt Routes downloaden voor iOS en voor Android.

Wandelknooppunt


Wie de touwtjes liever volledig zelf in handen neemt en geen vooropgestelde routes wil volgen, is ongetwijfeld bekend met de vele wandelknooppunten in ons land. Met behulp van die knooppunten (verschillende cijfers) kan je jouw eigen route volledig zelf samenstellen en bepaal je zelf of je liever de steden of groene gebieden in ons land opzoekt. Omdat het nogal een geknoei is om tijdens het wandelen een blad papier vast te houden waarop je knooppunten staan, werd er een app gelanceerd die de knooppunten voor jou opslaat. De applicatie stelt op basis van enkele filters ook een aantal routes voor of je kan de Surprise Me-functie gebruiken, een feature die je verrast met een route. Wijk je af van het parcours of nader je een nieuw knooppunt? Dan geeft de app een waarschuwing. Als dat niet handig is!

Je kan Wandelknooppunt downloaden voor iOS en voor Android.

Footpath Routeplanner


Geen kei in kaartlezen? Geen nood, want ook voor jou bestaat er een app die je op het lijf geschreven is: Footpath Routeplanner. Hoe de app werkt? Simpel, op de kaart duid je met je vinger aan hoe je van A naar B zou willen wandelen. De app gaat daarna voor jou op zoek naar de allerbeste wandelroute. Wat Footpath Routeplanner zo tof maakt? Je kan een route tekenen in de vorm van een driehoek, hartje, kerstboom, ster en noem maar op!

Je kan Footpath Routeplanner downloaden voor iOS.

Wandeltochten


Heb jij tijdens het wandelen nood aan een compagnie die je kan motiveren? Dan is het een goed idee om af en toe deel te nemen aan een gezonde wandeltocht. Hoe je in godsnaam weet waar je daarvoor terechtkan? Met de Wandeltochten-app, tiens! In de kalender kan je ontdekken waar en wanneer er wandeltochten worden georganiseerd en hoe lang ze zijn. De applicatie helpt je om het startpunt van de wandeltocht te vinden en op basis van je eigen adres zal hij voor jou op zoek gaan de dichtstbijzijnde en meest interessante tochten.

Je kan Wandeltochten downloaden voor iOS en voor Android.

Meer handige apps:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '