Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YouTube: ThePETAAsiaPacific

Op de beelden zie je bijvoorbeeld hoe enkele dieren continu in kleine cirkels rennen.

VRESELIJK: in deze omstandigheden moeten honden overleven bij Chinese broodfokkers

2018 mag dan wel het jaar van de hond zijn volgens de Chinese astrologie, maar uit beelden die opgenomen werden bij verschillende broodfokkers uit Shanghai, Guangdong en Shandong blijkt iets heel anders. De undercoverreportage toont in welke omstandigheden de honden moeten (over)leven en het resultaat is werkelijk hartverscheurend.


Afgelopen weekend heeft PETA Asia een filmpje gedeeld dat bij veel dierenliefhebbers een gevoelige snaar zal raken. De reportage toont namelijk hoe Chinese broodfokkers te werk gaan en hoe ze hun dieren behandelen. Volgens de dierenorganisatie werd al het videomateriaal verzameld door een persoon en dit op meerdere locaties. ‘Geen enkele van de dertien locaties die werden bezocht, voldeden aan de hygiënenormen voor broodfokkers’, aldus een woordvoerder van PETA Asia in een interview met Daily Mail.

Vreselijke omstandigheden


De levensomstandigheden van de honden zijn vreselijk. Ze zitten bijna continu in een piepkleine kooi, steken hun snuit door de tralies in een poging om te ontsnappen en krijgen nooit enige vorm van beweging. Op de beelden zie je ook hoe enkele dieren continu in kleine cirkels rennen. Volgens de woordvoerder van PETA werden ze ook voordurend gedwongen om met elkaar te paren. Zo heeft een vrouwelijke hond er jaarlijks vaak twee nestjes en moeten mannelijk honden twee keer per week presteren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

In het filmpje focust de maker kort op de Franse bulldog Nutmeg. Het dier kan niet meer op zijn achterpoten staan en loopt zo risico op kreupelheid en artritis. Iets wat de broodfokkers worst zal wezen, want voor zo’n ras wordt al snel meer dan 1.250 euro neergeteld.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '