Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YouTube: kirmesfanmopohl

Dit is de nieuwste aanwinst van Phantasialand.

VIDEO: maak een virtueel ritje in de snelste rollercoaster van de wereld

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Een rollercoaster die een snelheid van 110 of zelfs meer dan 240 km per uur haalt? Daar bedanken wij vriendelijk voor. Maar een virtueel ritje, dat durven we nog net. Gil maar lekker met ons mee.

De snelste én langste multi-launch roller coaster (dit is een rollercoaster die gelanceerd wordt door een katapultsysteem en niet door een kettinglift) ter wereld bevindt zich in Phantasialand in Duitsland. De attractie die een snelheid van meer dan 110 km per uur haalt opende nog maar net, maar het pretpark rekent er nu al op dat er heel wat durfallen plaats zullen nemen in de zitjes van de Taron. Ze verwachten maar liefst 1,75 miljoen inzittenden per jaar.

 

 

 

De échte snelheidsduivels zakken nog altijd best af naar Abu Dhabi. Daar bevindt de Formula Rossa zich, de allersnelste rollercoaster mét kettinglift. Een achtbaanritje aan 240 km per uur? Dat ziet er ongeveer zo uit:

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

 

 

Lees meer:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '