Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Spotify

Alleen is het voor iOS-gebruikers even geduldig afwachten...

Update Spotify zou het gemakkelijker moeten maken om nieuwe muziek te ontdekken

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

We hebben allemaal onze favoriete muziekgenres, artiesten en playlists. Maar soms kom je op een punt waarbij je echt géén idee hebt wat je wil luisteren. Gelukkig maakt Spotify het nog makkelijker om nieuwe muziek te ontdekken, want het platform geeft z’n Home-pagina een update.

Op de Home-pagina van Spotify vind je niet alleen waar je recent naar luisterde, maar krijg je ook aanbevelingen op basis van je luistergedrag. Toch kon het volgens de streamingdienst blijkbaar nog beter, want ze rollen (binnenkort) een nieuwe update uit.

Die zal de pagina een hele make-over geven. Zo zal die nieuwe Home-ervaring feeds bevatten voor zowel Muziek als Podcasts & Shows die het gemakkelijker maken om nieuwe content te ontdekken. Je Home-pagina wordt nog persoonlijker met andere woorden. Iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen!

Muziek én podcasts

Dit zal er nieuw zijn. Dankzij de Muziek-feed zullen muziekliefhebbers snelle toegang hebben tot nieuwe releases op basis van hun muzieksmaak. Daarnaast krijgen ze suggesties voor albums en afspeellijsten met muziek waarvan Spotify vermoedt dat luisteraars die leuk zullen vinden. En tenslotte worden er ook knoppen toegevoegd die het makkelijk maken om muziek te delen, leuk te vinden en direct af te spelen.

Ook op vlak van podcasts en shows veranderen er een aantal dingen. Zo kunnen gebruikers rechtstreeks naar nieuwe afleveringen van hun favoriete shows navigeren. De feed zal ook gepersonaliseerde aanbevelingen voor shows en afleveringen geven. Daarnaast zullen luisteraars podcasts gemakkelijk kunnen opslaan of laten afspelen zonder Home te verlaten.

Android-gebruikers kunnen er al heel snel van genieten, want de update wordt as we speak uitgerold. Voor iOS-gebruikers is het nog even geduld hebben, want voor die software is er nog geen releasedatum bekend...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '