https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En ongegeneerd heel wat office outfits op beeld vastleggen!

UITGETEST: onze redactie ging een dagje brainstormen in deze hippe coworkingplek

Chloë Foubert

Coworking is helemaal hip, en aangezien we dat bij Flair ook zijn, besloten we onze brainstorm eens ergens anders te houden dan op onze vertrouwde redactie. De locatie van dienst? Het übermoderne Spaces in hartje Brussel. De gloednieuwe coworkingplek heeft een waslijst aan leuke voordelen en die testten wij maar wat graag voor jullie uit.


Na een toch wel aanzienlijk aantal knappe mannen in pak te hebben gepasseerd, komen we aan bij het impressionante gebouw waar Spaces huisvest. Zodra we voet zetten in de gigantische inkomhal worden we meteen met de grootste glimlach begroet door een van de medewerkers. Hij neemt ons mee naar de coworkingruimte op de benedenverdieping waar we die dag in een Pinterest-waardig decor op onze laptop mogen tokkelen. Denk aan een ellenlange witte designtafel, een groene sofa waar je niet meer uit wil en een kast vol inspirerende boeken voor als je weer eens uitstelgedrag vertoont. Ons team claimt al snel de bureaus vlakbij de zithoek. Nee, niet omdat we daar 8 uur lang in zullen chillen, maar wel omdat we dan aan een gigantisch raam kunnen zitten met zicht op de gezellige binnentuin. Hallo natuurlijk daglicht!

Life begins after coffee


Eens ingeplugd, neemt de zin naar een kop koffie de bovenhand. We trekken richting de bar achter de hoek van onze bureaus en schuimen er aandachtig de kaart af: double espresso, caffè lungo, ristretto… Jawel, de keuzes zijn eindeloos. Het duurt echter niet lang voor ons oog op die verrukkelijk Monin-siropen boven de hight-tech koffiemachines valt. De barista maakt al snel een latté mét hazelnootsmaak en laat ons duidelijk zijn: die smaakt absoluut niet naar de oploskoffie die we normaal gezien op de redactie slurpen.

Coworken is hier trouwens allesbehalve eenzaam. Je kan zowel een praatje slaan met je buur alsook workshops, lezingen en andere netwerkevents bijwonen. Zo breid je niet alleen je vriendenlijst op Facebook uit, maar wie weet zelfs je klantenbestand. Hoewel het er op onze redactie nogal eens druk aan toe kan gaan, werken we hier in alle rust. Voor een telefonisch interview kunnen we ons dan ook perfect afzonderen in een hippe belruimte. Een comfortabel zeteltje krijg je er gratis bij.

Wat schaft de pot?


Nu onze eerste artikels gepubliceerd zijn, beginnen onze magen stilaan te knorren. Hoog tijd om ‘Green kitchen’, zoals het restaurant hier wordt genoemd, te ontdekken en daar is het al gezellig druk. Op de bovenverdiepingen zijn er namelijk ook kantoorruimtes te huur voor als je liever apart werkt, maar tijdens de middagpauze kan je net zoals de coworkers hier perfect de voetjes onder tafel schuiven. De inrichting is opnieuw bijzonder smaakvol en heeft een industriële look and feel. De houtaccenten zorgen dan weer voor de nodige warmte. Op de menukaart vind je drie dagverse maaltijden aan budgetvriendelijke prijzen, maar je kan ook net zo goed je bord rijkelijk vullen aan de salad bar. Wij kiezen voor een verrukkelijke tikka masala met kip. Zo hoeven we thuis niet meer te kokkerellen.

Na de lunch is het helaas weer back to business en nemen we plaats in de vergaderzaal die voor ons werd gereserveerd. Met een nieuwe lading koffie én koekjes brainstormen we hier de rest van de namiddag over nieuwe projecten. Met een black board vol nieuwe ideeën is het weer tijd om onze oh zo fancy werkplek achter ons te laten en richting station Brussel-Schuman te keren. Als ze de verwarming nu nog een graadje hoger zetten, komen we zeker nog eens terug. Hoewel, in tijden van vechten voor het klimaat, geeft Spaces misschien net het goede voorbeeld. 😉

Een lidmaatschap met toegang tot de business club (coworkingruimte) tijdens de kantooruren, heb je al voor € 149 per maand. Je vindt Spaces in Diegem, Brussel, en binnenkort ook in Mechelen en Antwerpen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content