Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

UITGETEST: Kristin test een tattoo (voor 2 weken)

Kristin woont een jaar in New York en test er voor ons de allernieuwste trends uit. Deze week probeert ze een tattoo die minstens 2 weken blijft zitten.

Ik heb een haat-liefdeverhouding met tattoos. Langs de ene kant vind ik ze geweldig, een creatieve, rebelse expressie van wie je bent. Een originele tekening, vaak met betekenis, one of a kind, op je lijf. Maar langs de andere kant zie ik dan een slecht geplaatste Tweety (Damn you, nineties!) nét boven iemands broek uitkomen en denk ik: misschien toch niet.

 

Eerlijk: ik heb er de ballen ook niet voor. Ik vind een tattoo te permanent. Over 20 jaar vind ik een schattig hartje misschien niet meer leuk. En de angst dat mijn moeder die tattoo er met een aardappelmesje uit zal snijden, zit er ook nog altijd in. Daar heeft ze mee gedreigd toen ik heel stoer een tattoo uitzocht drie dagen voor mijn achttiende verjaardag. Stiekem ben ik haar nog altijd dankbaar dat ik toen niet voor die vlinder op mijn schouderblad ben gegaan.

 

Het nieuwe merk Inkbox heeft dé oplossing voor eeuwige twijfelaars: een tijdelijke tattoo die aanvoelt als een echte. Ideaal, voor de zomermaanden wil ik graag een palmboom (yolo!). Het principe van de tattoo is gebaseerd op de techniek van een stam uit de jungle van Panama. Zij tatoeëren hun huid al jaren met het pulp van fruit. Inkbox heeft met hen samengewerkt om die techniek te moderniseren.

 

Het werkt een beetje zoals een plaktatoeage. Je kleeft de tattoo op de gewenste plaats en maakt hem nat met een sponsje. Alleen moet je bij Inkbox je arm heel stil houden, en een kwartier zo hard mogelijk een warm nat doekje tegen je arm drukken. Ik heb kennelijk niet hard genoeg gedrukt, want mijn palmtakken zijn iets lichter dan de stam. Na 36 uur is de tattoo op zijn donkerst. Ik ben er enorm blij mee. Hij ziet er ook écht uit. Maar ik hou van verandering, dus mijn volgende wordt een skyline of een paardje. En wie weet, ontdek ik er zo ooit wel eentje die ik voor altijd leuk vind.

 

Inkbox

 

 

A photo posted by @kristinstoffels on

 

 

Meer van Kristin uit New York:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '