Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Prodip Guha via Getty Images

‘Your Song Saved My Life’ komt op de soundtrack van de film 'Sing 2'.

Na twee jaar stilte lost U2 nieuwe single

Annelies Hart

Twee jaar lang hebben we geen nieuwe muziek gekregen van U2. De Ierse rockband van frontman Bono brengt daar nu verandering in. Ze doorbreken de stilte met ‘Your Song Saved My Life’.

De Ierse band maakte de nieuwe single ‘Your Song Saved My Life’ speciaal voor het vervolg op de populaire animatiefilm ‘Sing’ uit 2016. ‘Sing 2’ komt op 22 december naar de cinemazalen en de soundtrack zal ook enkele covers van U2-nummers bevatten, waaronder ‘Where the Streets Have No Name’ en ‘I Still Haven’t Found What I’m Looking For’.

Frontman Bono zal in de film zijn animatiefilmdebuut maken als de rocksterleeuw Clay Calloway. De regisseur van de film, Garth Jennings, sprak onlangs met Entertainment Weekly over de single die U2 voor de film maakte. ‘Het nummer zit gewoon vol met zoveel emotie. “Your Song Saved My Life” zal het publiek zeker met een fantastisch gevoel de bioscoopzaal doen vertalen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Best Original Song

Het is overigens niet de eerste keer dat U2 de muziek van een film verzorgt. Eerder schreven de mannen ook al nummers voor de films ‘Gangs of New York’ en ‘Mandela’. Voor die nummers, respectievelijk ‘The Hands That Built America’ en ‘Ordinary Love’, werd U2 tweemaal genomineerd voor een Oscar voor Best Original Song. Zou hen dat bij ‘Sing 2’ ook lukken?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '