https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

TREND: deze cocktail moet je zeker ‘ns drinken in 2016

Het is de trend van het jaar: hartige cocktails. En een bloody mary dekt hier de lading niet. Het mag best een pak stoerder. Rum met een speksmaakje, bijvoorbeeld, of een crispy stukje vlees op de rand van je glas.

De nieuwste trend komt uit Groot-Brittannië en is niet geschikt voor gevoelige magen: cocktails met vlees. Klinkt funky, en net daarom willen we het eens proberen.

 

Meaty Martini

In de London Cocktail Club serveert de barman een ‘Bacon and Egg Martini’. Het drankje voor de cocktailminnende carnivoor.

 

Dit heb je nodig

 • 50 ml Jack Daniel’s waarin je gerookt spek hebt laten trekken
 • 1 eiwit
 • 25 ml esdoornsiroop
 • 20 ml citroensap
 • een scheutje Angostura Bitters
   

Zo maak je het

Schud eerst alle ingrediënten. Voeg vervolgens ijs toe en schud opnieuw. Daarna giet je de met spek geïnfuseerde Jack Daniel’s in een Martiniglas . Garneer met een krokantje van pancetta.

 

Old Fashioned met een spektwist

Het infuseren van sterkedrank met de smaak van vlees wordt stilaan 'a thing' in de drankenwereld. Vooral spek is in trek. Het proces is wel vrij arbeidsintensief: eerst kook je het spek (50 g), je mengt het met de bourbon (750 ml), dan gaat het een paar uur in de diepvries en achteraf schep je al het vet weg. Het resultaat is de moeite waard; de rokerige smaak van spek zit in de alcohol

 

Dit heb je nodig

 • ⅕ cl orange bitters

 • Angustora Bitters

 • 6 cl Bourbon Whisky

 • 1 suikerklontje

 • 5 cl Bourbon Whiskey met speksmaak

 

Zo maak je het

Leg een suikerklontje in een whiskyglas en doe er enkele druppels Angustora Bitters op. Voeg een beetje soda toe en stamp het klontje fijn. Schraap wat zeste van sinaasappel boven het glas en voeg de schil toe aan de cocktail. Voeg enkele ijsblokjes toe en roer. Voeg 1 tl orange bitters en 6 cl Bourbon Whisky toe, en roer opnieuw. Bestrijk de rand van het glas met de zeste van een citroen en sinaasappel, en gebruik die als garnering.


Geen spek voor jouw bek?

Te vlezig voor jou? Probeer dan deze cava-cocktail met granaatappel of deze cocktail met pompelmoes en wodka.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten