Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nooit geleefd zonder Pokémon?

LOL: deze tool geeft de belangrijkste gebeurtenissen uit jouw leven weer

Kan jij je nog een wereld voorstellen zonder Apple, Harry Potter of zelfs cd’s? Als het antwoord nee is, dan is de kans groot dat jij nooit in een wereld zonder hebt geleefd. De tool ‘Timeline’ rekent het direct voor je uit en maakt een tijdlijn van jouw leven.


Altijd al willen weten in hoeverre de wereld veranderd is sinds jouw geboorte? Het Amerikaanse tijdschrift ‘The Atlantic’ ontwikkelde de tool ‘Timeline‘ die het voor jou uitzoekt! Het enige dat jij moet doen is je verjaardag invullen.

Redactrice Yana testte het uit


Wij zouden dit natuurlijk niet meegeven zonder dat we het zelf uitgetest zouden hebben. Proefkonijn van dienst: redactrice Yana. Zij is geboren in 1997 en ontdekte de volgende feiten:

1. Gotta catch ’em all


Ze leefde nooit in een wereld zonder Pokémon. De bekendste anime-reeks ter wereld ging namelijk van start in 1996.

2. Dolly het schaap


In het jaar dat Yana geboren is, wisten wetenschappers met succes het schaap Dolly te klonen.

3. 9/11


Op vierjarige leeftijd werd ze geconfronteerd met de beelden van 9/11. Hierdoor maakt ze deel uit van de generatie die het meest beïnvloed werd door deze aanslagen.

4. Half leven zonder iPhone


Yana kan haar leven indelen in twee gelijke helften: één zonder, en één mét het bestaan van de iPhone. En hoewel ze een half leven in het iPhone tijdperk geleefd heeft, bezat ze tot nu toe nog nooit haar eigen iPhone.

5. ‘Pretty Little Liars’


Op het moment dat ze een tiener werd, zagen tieners er op tv uit als de actrices uit ‘Pretty Little Liars’. Hopelijk had deze generatie tieners in het echte leven niet zoveel problemen als de liars.

6. Olympisch kampioene


Onder haar leeftijdsgenoten mag Yana Simone Biles rekenen, de jonge gymnaste die haar team naar de overwinning leidde tijdens de Olympische Spelen van Rio in 2016. Ze heeft maar liefst 19 olympische medailles op haar naam!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '