Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Kon Karampelas via Unsplash

Wist je bijvoorbeeld dat je effecten kan opslaan voor later? Of dat je een video van iemand anders kan afmaken? 

13 TikTok-functies die van jou een echte expert maken

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Heb je dankzij de tips van Céline Dept helemaal zin om aan de slag te gaan met TikTok en een echte pro te worden? Wij verzamelden 13 functies die je ervaring op het videoplatform nóg beter maken. Wist je bijvoorbeeld dat je effecten, geluiden of hashtags kan opslaan voor later? Of dat je een video van iemand anders kan afmaken?

1. Kies voor lichte of donkere modus


Net zoals je op je smartphone kan kiezen voor lichte en donkere modus, kan dat ook op je TikTok-account. Je kan een van de twee instellen of je kan aanduiden dat je je modus wil aanpassen aan de settings op je apparaat.

2. Verberg je gelikete video’s voor andere gebruikers


Als jij een video liket, verschijnt deze op je profiel onder het hartjestabblad. Wil je niet dat andere mensen zien welke video’s jij leuk vindt? Dan kan je dit heel makkelijk aanpassen bij instellingen. Ga op je profiel naar de drie puntjes in de rechterbovenhoek en ga naar privacy en veiligheid. Onderaan kan je verschillende zaken instellen waaronder wie je gelikete video’s mag bekijken. Dan kan je kiezen tussen alleen jijzelf of iedereen. Je kan bijvoorbeeld ook instellen of je video’s gedownload mogen worden, wie je berichten mag sturen en wie mag reageren op je TikToks.

3. Blijf drukken op een video om de opties te zien


Vraag je je al een hele tijd af hoe je een leuke video die je spot op TikTok kan opslaan op je smartphone of aan je favorieten kan toevoegen? Of hoe je bepaalde content niet meer hoeft te zien? Blijf op een video drukken en dan krijg je deze drie functies te zien.

4. Sla effecten, geluiden of hashtags op


Net zoals het opslaan van een video in je favorieten kan je ook effecten, geluiden en hashtags opslaan. Dit doe je heel gemakkelijk door op het effect, geluid of de hashtag te klikken en ’toevoegen aan favorieten’. Deze vind je op je eigen profiel terug bij het bladwijzertje naast ‘profiel bewerken’.

5. Voeg eventueel een tweede account toe


Wil jij met je vriendinnen samen een profiel aanmaken, maar wil je je niet constant afmelden op jouw eigen account? Dat hoeft niet! Net zoals bij Instagram kan je twee of meerdere accounts toevoegen waartussen je kan wisselen. Klik bovenaan je profiel op je gebruikersnaam en kies dan ‘account toevoegen’.

6. Stel een tijdslimiet in voor jezelf


Als je nieuw bent op TikTok kunnen we je al voor één ding waarschuwen: door video’s scrollen, is héél verslavend. Daarom is het misschien een goed idee om een tijdslimiet voor jezelf in te stellen via instellingen > digitaal welzijn > tijdbeheer. Daar kan je een maximumtijd instellen van 40, 60, 90 of 120 minuten.

7. Sla TikTok-video op als livefoto of GIF


Wil je van een video een livefoto of een GIF maken? Klik in een video op de pijl om te delen en daar vind je op het einde de twee knoppen die daarvoor dienen. Zo’n livefoto kan je op iPhone bijvoorbeeld ook instellen als achtergrond en het beeld laten bewegen als je blijft drukken. Zo leuk! De boomerang kan je doorsturen of delen op je socialemediakanalen.

8. Deel je TikTok-code


Wil je dat je vrienden je heel gemakkelijk terugvinden op TikTok? Dan kan je gewoon je persoonlijke code om te scannen downloaden en delen via bericht of sociale media. Je vindt je code bij instellingen > TikTok-code. Wil jij de code van iemand anders scannen? Dat kan je ook daar doen. Je kan zelfs een code importeren uit je filmrol en zo op het gewenste account terechtkomen.

9. Voeg zelf een geluid toe


Je kan geluiden kiezen uit de bibliotheek om aan je video toe te voegen, maar je kan ook een eigen geluid importeren. Hebben jij en je vrienden ooit een supergrappig geluid geproduceerd in een video en wil je dat nu in je TikTok gebruiken? Dat kan, al moet je daar wel wat meer moeite voor doen.

Zo ga je aan de slag: upload de video waarin het gewenste geluid te horen is op je account. Ga dan naar die video en klik onderaan op ‘origineel geluid’. Als dit niet meteen lukt, moet je even je TikTok sluiten en opnieuw openen. Dan kan je jouw geluid toevoegen aan favorieten. Wil je de video niet meer op je account? Geen probleem, nadat je het geluid in je favorieten hebt gezet, kan je de video verwijderen. Ga nu naar je account en daar zie je bij favoriete geluiden het originele staan. Dit kan je nu voor andere TikToks gebruiken. Opgelet: anderen kunnen nu ook gebruikmaken van je geluid.

10. Doe een duet met iemand


Wil jij een duet doen met iemand? Dat kan door op de deelpijl te drukken en te kiezen voor ‘duet’. Deze meiden deden het al voor met Laura Tesoro!

@reallauratesoro##duet met @maud_vdv omg I love this ? ##PressPause♬ Press Pause – Laura Tesoro


11. Maak de video van iemand anders af


Wil jij bij iemands video een ander einde zien? Ook dat kan! Opnieuw vind je bij de video die je wil aanpassen de deelpijl. Daar kies je voor ‘aanhechten’ en kort je de video in tot de gewenste lengte. Nu kan je jouw eigen video opnemen die op de originele video volgt.

12. Voeg tekst toe aan een TikTok


Wil je ook een boodschap overbrengen of iets verduidelijken? Dan kan je na het opnemen van je video tekst toevoegen. Je kan het lettertype, de kleur, de grootte en de uitlijning aanpassen en kiezen op welk deel van je video het blokje tekst verschijnt. Je kan ook verschillende blokken toevoegen.

@fashionistabelgieOpgeklopte aardbeienmelk ?? ##foryou ##strawberrymilk♬ Laxed Siren Beat Loop – Jawsh 685


13. Maak gebruik van effecten om iets extra aan je video toe te voegen


Naast geluiden kan je ook effecten toevoegen om het nog leuker te maken. Van animaties over filters voor je gezicht tot jezelf in vijfvoud zien. Er zijn zoveel leuke mogelijkheden!

En zo zijn er zonder twijfel nog een heleboel dingen die je met TikTok kan doen. Zijn we een hele belangrijke vergeten? Geef je tip dan zeker in de comments!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '