Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Nik via Unsplash

Krijg je ook aanbevelingen die je niet (meer) relevant vindt?

TikTok lanceert functie om je For You-pagina te resetten

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Ben jij het ook zo beu dat je allerlei gelijkaardige video’s op je For You-pagina krijgt als je eens te lang naar iets hebt gekeken of eens iets hebt geliket? TikTok brengt daar nu verandering in en lanceert een manier om je For You te resetten.

Algoritme is een tricky thing. Het zorgt ervoor dat jouw For You-pagina er anders uitziet dan die van anderen, maar ook dat je misschien content te zien krijgt dat je eigenlijk niet wil. Je hebt het vast al gemerkt. Je liket en/of bekijkt een kattenvideo en ineens krijg je de ene na de andere kattenvideo te zien.

Populaire video’s

Nu biedt TikTok een oplossing voor dat probleem. Het videoplatform lanceert een functie waarmee je je For You-pagina kan resetten als je het gevoel hebt dat de aanbevelingen niet relevant zijn voor jou. Eens je de functie hebt ingeschakeld, zal je For You eruitzien alsof je net een account op TikTok hebt gemaakt. Je zal populaire video’s zien en vervolgens worden er nieuwe aanbevelingen gedaan op basis van jouw interacties.

Hoe reset je nu je For You-pagina? Ga naar instellingen en privacy > contentvoorkeuren > Je ‘voor jou’-feed vernieuwen. Zo kan je kiezen voor een frisse start.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '