Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© 20th Century Fox

Regisseur George Tillman Jr.: 'Ons verhaal herinnert ons eraan nooit bang te zijn om onze stem te verheffen in naam van gerechtigheid.'

KIJKTIP: ‘The Hate U Give’ met Amandla Stenberg is gratis beschikbaar via Apple TV

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Staat ‘The Hate U Give’ al een tijd op je kijklijstje? Of wil je meer leren over politiegeweld, racisme en alles wat er momenteel aan de hand is in de wereld? Regisseur George Tillman Jr. heeft zopas aangekondigd dat de film gratis beschikbaar is gesteld voor iedereen die ‘m wil zien.


De dood van George Floyd heeft wereldwijd heel wat teweeggebracht. Mensen komen massaal op straat om te protesteren en ook onze sociale media wordt – terecht – overspoeld door onder andere berichten over #blacklivesmatter, anti-racisme en white privilege. Wil jij alles beter begrijpen? Of wil je je geïnspireerd voelen? Opteer dan deze week voor een film die daarbij helpt, beginnende met ‘The Hate U Give‘.

‘The Hate U Give’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Angie Thomas. Het vertelt het verhaal van de 16-jarige Starr Carter, gespeeld door Amandla Stenberg, die haar zwarte beste vriend Khalil doodgeschoten ziet worden door een blanke politieagent. Iedereen probeert erachter te komen wat er die avond écht is gebeurd. Starr wil Khalils naam zuiveren, maar moet ondertussen ook omgaan met het verlies van haar beste vriend.

Begrip


George Tillman Jr., de regisseur van de film, kondigde zopas via sociale media aan dat ‘The Hate U Give’ online gratis te bekijken is. In de post schreef hij het volgende: ‘Ik ben enthousiast dat #TheHateUGive vanaf dinsdag gratis beschikbaar is via digitale platformen. Ik hoop dat de film een beetje begrip geeft. Ons verhaal herinnert ons eraan nooit bang te zijn om onze stem te verheffen in naam van gerechtigheid. We moeten opkomen voor wat we geloven. Het is tijd voor verandering, en wel nu!’

In ons land kunnen we de titel bekijken via Apple TV. De film zou volgens Collider ook gratis beschikbaar zijn via YouTube en Amazon, maar dat lijkt bij ons (voorlopig) niet het geval te zijn. Heb je geen Apple TV ter beschikking? Wie een abonnement heeft op Telenet Play More kan deze titel daar ook bekijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '