Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Handig!

Telefoon kwijt? Google vindt hem zo weer terug!

Voor iPhone bestond er al een soortgelijke zoekfunctie, maar nu kunnen ook Androidgebruikers hun smartphone gemakkelijk terugvinden na bijvoorbeeld een uit de hand gelopen avondje uit.

Het overkomt ons ook wel eens: na een avondje cocktails sippen met de girls, belanden we in de taxi en thuis kunnen we onze telefoon niet meer vinden. Een discussie met je vriendinnen en vijf huilbuien later zijn er nog twee opties: of je telefoon werd in tussentijd op mysterieuze wijze gestolen, of hij ligt gewoon nog in de taxi. Google to the rescue! Want vanaf nu kan je gewoon je telefoon terugvinden via Google Search. Handig!

 

Zo werkt het:

Log in op het Google-account dat verbonden is met je Android-toestel. Ga naar Google en zoek op 'Where's my phone'. Google Search gaat nu automatisch op zoek naar de gps-signalen van je toestel en toont je de exacte locatie op Google Maps. Klik op de kaart voor extra opties. Je kan nu je telefoon laten afgaan, ook al staat-ie in stille modus, en je smartphone vergrendelen door het paswoord te veranderen.

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '