Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Handig!

Zo verwijder je je zoekgeschiedenis op Facebook

Je wil maar al te graag weten of het nieuwe lief van je ex knapper is dan jij, dus je checkt haar Facebookprofiel. Je checkt dat van je crush net iets te vaak. En wanneer je een beetje te veel wijn gedronken hebt, ga je op zoek naar de stoute pagina's op Facebook. Wel, de sociale netwerksite houdt dat allemaal piekfijn voor je bij. Tot jouw grote ergernis...

Facebook houdt netjes élke zoekterm die je ooit hebt ingegeven op de social-mediasite voor je bij. Hoewel alleen jij die kan zien, voel je je vaak een beetje opgelaten wanneer je geconfronteerd wordt met je oude zoektermen. Vooral wanneer je iets moet opzoeken waar je vriendinnen bij zitten en je moet toegeven dat je nog steeds als een gek naar het profiel van je ex-vriendje surft... Herkenbaar? Gelukkig is er een gemakkelijke manier om je stalkerige kantje uit je zoekgeschiedenis te verwijderen.

 

1. Ga naar je Facebookprofiel en klik op 'Activiteitlogboek weergeven' rechtsboven op je omslagfoto.

 

Facebookgeschiedenis wissen 1

 

2. In je activiteitlogboek krijg je een overzicht van al je Facebookactiviteiten, waaronder dus ook je zoekgeschiedenis. Die krijg je te zien wanneer je links in het menu op 'Meer' klikt. Op de voorlaatste plaats zie je dan 'Zoeken' staan.

 

Facebookgeschiedenis wissen 2

 

3. Je krijgt nu een overzicht van je zoekgeschiedenis, gesorteerd op datum.

 

Facebookgeschiedenis wissen 3

 

Om die te verwijderen, klik je rechtsboven simpelweg op 'Zoekgeschiedenis wissen'. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je de opdracht kan annuleren of definitief je zoekgeschiedenis kan wissen.

 

Facebookgeschiedenis wissen 4

 

4. Je zoekgeschiedenis is nu helemaal leeg!

 

Facebookgeschiedenis wissen 5

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '