Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Het is niet altijd een walk in the park.

Deze 10 struggles tijdens de solden herken jij sowieso ook

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Joepieee, de solden zijn eindelijk begonnen! Toch is shoppen tijdens de koopjesdagen niet altijd een walk in the park. Deze tien struggles herken je sowieso.

1. Jouw maat zit er niet meer tussen


Je ziet een zalig jurkje, maar helaas hangen er alleen nog hele kleine of net hele grote maten in de rekken. Daarna spot je een paar leuke sneakers, maar ook daarin is je maat al uitverkocht. Grrr...

2. Vlekken kom je geregeld tegen


Na lang zoeken vind je eindelijk de perfecte sweater in de juiste maat, maar in het pashokje zie je dat er een gigantische make-upvlek op de kraag zit. Nooo!

3. De nieuwe collectie is niet veilig


Je snuistert tussen de rekken met kortingen, en voor je het beseft, ben je tussen de nieuwe collectie aan het kijken. En natuurlijk word je net daar smoorverliefd op een jas. Typisch…

4. De winkel is één grote puinhoop


De verkopers hebben tijdens de solden natuurlijk niet de tijd om alles constant netjes op te hangen. Gevolg: een warboel van kledingstukken waar net iets tussenzit dat jij wil passen. Ook de tafels zien er niet uit. Die zijn na nog geen uur omgetoverd tot onoverzichtelijke bergen kleren.

5. Ellenlange wachtrijen laten je je geduld verliezen


De wachtrijen voor de pashokjes zijn zóóó lang, dus je kan niet anders dan in de winkel je kleren passen. Het is niet alleen gênant om daar halfnaakt te staan, de verkoopster komt het je ook nog eens verbieden. En de rij aan de kassa is ook geen lachertje.

6. Je mag maar vijf stuks passen


Je staat na een halfuur aanschuiven eindelijk als eerste in de rij bij het pashokje. Je hebt een berg kledij op je arm omdat je niet nóg eens zo veel tijd wil verliezen met terugkeren. En dan krijg je te horen dat je slechts vijf stuks mag meenemen in de kleedkamer. Wat?!

7. Je kan toch niet zo goed hoofdrekenen als je dacht


30 % van 89 euro, hoeveel is dat ook weer? Gelukkig heb je je smartphone bij om dat rekenwerk voor jou te doen.

8. Je doet heel wat miskopen


Het is heel verleidelijk om véél minder te moeten betalen voor een item, maar dat wil niet zeggen dat je al-les moet kopen. Eenmaal thuis besef je dat je die fluoroze glitterjas misschien toch niet zo vaak zal dragen.

9. Trop is te veel


Je koopt altijd te veel. Op voorhand leg je jezelf nochtans een strikt budget op en je bent vastberaden om daar geen eurocent over te gaan. Zodra je in de winkelstraat bent, komt er plots heel wat speling op die limiet.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '