Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Stien Edlund

De TikTokker brengt de inspirerende gids 'Be Yourself' uit.

5 tips van Stien Edlund om je niet te laten ontmoedigen door het ‘perfecte’ Instagramplaatje

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Stien Edlund is on a roll! Na haar collecties bij Zeb, een vriendenboek en een back to school-collectie bij Dreamland brengt de TikTokker nu ook een nieuw boek ‘Be Yourself’ uit.


Stien Edlund heeft ondertussen die vervelende puberteit achter zich gelaten, maar zat er niet zo lang geleden zelf nog in. En ze weet dat nog heel wat jongens en meisjes erdoor zullen moeten. Daarom lanceert de 19-jarige TikTokker de inspirerende gids ‘Be Yourself’ waarmee ze jongeren wil helpen zichzelf te leren aanvaarden.

Aan de hand van acht thema’s, van lief zijn voor jezelf over sporten tot dromen, leidt Stien de weg naar zelfontdekking en zelfacceptatie. In een inleidende brief noemt ze haar boek ‘een steunpilaar in the good days én the bad days‘. Benieuwd wat je je daarbij moet voorstellen? Wij konden het boek alvast eens inkijken en delen een interessant stukje met jullie.

Je kan soms onzeker worden van al die Instagrammers of YouTubers die er supergoed uitzien en het perfecte leventje lijken te hebben. Maar dat is helemaal niet nodig! Dit zijn Stiens tips om je niet uit het lood te laten slaan door die beelden.

1. Kijk naar jezelf in de spiegel.


Jij bent mooi en sterk, perfect zoals je bent! We hebben allemaal een ander lichaam en moeten daar gewoon dankbaar voor zijn als dat gezond is. Denk liever zo: er zal altijd wel iemand zijn die misschien mooier is, beter kan turnen of sneller kan lopen dan jij, maar niemand is zoals jij.

2. Vergeet niet dat iédereen een verhaal heeft.


Denk je dat dat coole meisje op Instagram altijd blij of gelukkig is? Natuurlijk niet! (Kijk maar naar Kato van ‘wtFOCK’, red.). We hebben allemaal onze ups en downs. En ook veel filters nu we het toch over Instagram hebben.

3. Stop met vergelijken


Je kan je laten inspireren, maar haal jezelf niet naar beneden. Niémand is beter dan jij, echt niemand!

4. Elke dag is een nieuwe dag.


Je kan élke dag iets anders beginnen doen als je over iets bij jezelf niet tevreden bent. Zou je graag wat leniger zijn? Dan kan je toch gewoon beginnen met elke dag te stretchen? Wil je graag wat sportiever worden? Dan kan je er gewoon nu mee beginnen. En wees niet te boos op jezelf als je eens een keer overslaat: de volgende dag kan je gewoon opnieuw proberen.

5. Leer te kijken naar wat je wél allemaal hebt en kan.


Dat is gewoon megaveel! You are good enough! Geloof je het niet? Schrijf het in grote letters op een mooi blad, misschien in handlettering of een cool handschrift, en hang het boven je bed, zodat je het elke dag kan lezen.

In ‘Be Yourself’ vind je nog meer zulke inspirerende stukjes, maar ook zaken zoals receptjes, quotes, tips en testjes. De gids komt uit op 13 oktober en kost € 14,99. Wie niet kan wachten, kan nu al een exemplaar reserveren.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '