Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy.com

May the force be with your baby

‘Star Wars’-babynamen worden steeds populairder

Zo ver als R2-D2 en Chewbacca gaan kersverse ouders gelukkig niet, maar sommige ‘Star Wars’-fanatici laten zich wel inspireren door hun lievelingsfilm voor de naam van hun kind. Deze intergalactische babynamen waren bijzonder populair in 2015 en 2016.

Volgens een onderzoek van BabyCenter zitten op ‘Star Wars’ geïnspireerde babynamen duidelijk in de lift.

 

Rey werd 82 % populairder in 2015. Dat heeft wellicht veel te maken met het karakter van dit personage. Rey is een Jedi Master; het is de uitgelezen naam voor een straffe madam of een powervrouw. De rol van Rey werd in de recentste ‘Star Wars’-film ‘The Force Awakens’ vertolkt door actrice Daisy Ridley.

 

Maar ook Leia (je weet wel, de vrouw met het pistoletkapsel) is populair bij ouders.

 

Voor jongens is Kylo een echte hit. Het feit dat Kylo een slechterik speelt in de film, weerhoudt ouders er niet van om deze naam massaal te kiezen.

 

Meer traditionele namen als Lucas (naar de bedenker George Lucas) en Liam (naar acteur Liam Neeson die Qui-Gon Jinn speelt) zitten in de lift.

 

Er zijn ook ouders die vrij ver gaan in hun idolatrie en een ietwat bizarre naam als Jedi, Anakin en Rogue (voor een meisje) aan hun kind geven. Als de paashaas later een lightsaber brengt, is het plaatje compleet.

 

Bron: Someecards.com

 

Ontdek hier de populairste babynamen van 2016

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '