Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Agnieszka Boeske via Unsplash

Gebruik jij vanaf nu 'sksksk'? Of blijf je toch gewoon bij 'lol' of 'haha'?

Ken jij de termen ‘sksksk’ en ‘and I oop’ al? In deze situaties gebruiken VSCO girls ze

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

We vertelden jullie al over de VSCO-meisjes die momenteel Instagram domineren. Wist je dat die girls ook hun eigen woordenschat hebben? De twee termen die zij vaak gebruiken zijn ‘sksksk’ en ‘and I oop’. Maar wat betekenen die nu eigenlijk?


Een VSCO girl wordt niet enkel gekenmerkt door haar look: scrunchies, crop top of oversized T-shirt, Vans of Birkenstocks, schelpenketting en een metalen drinkbus van Hydro Flask of Chilly Bottle. Ook aan haar make-up herken je haar: een lichte en natuurlijke look, afgewerkt met lippenbalsem. Ze is bovendien bezig met het milieu. Een VSCO-meisje heeft altijd een drinkbus bij en gebruikt enkel herbruikbare rietjes.

Wist je dat je haar ook kan herkennen aan haar woordenschat? VSCO girls hebben de woorden misschien niet uitgevonden, maar ‘sksksk‘ en ‘and I oop‘ zijn wel twee termen die frequent gebruikt worden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sksksk


Om helemaal mee te zijn, is het belangrijk om te weten wat deze termen betekenen. ‘Sksksk’ wordt eigenlijk gebruikt om een lach uit te drukken. Het is met andere woorden de nieuwelol‘. Het woord kan zowel ironisch als gemeend gebruikt worden in een zin.

And I oop


‘And I oop’ is een uitspraak die gebruikt wordt als je verrast of in shock bent. Dit kan zowel positief als negatief zijn. De term ontstond toen Jasmine Masters van ‘RuPaul’s Drag Race‘ in een YouTube-video per ongeluk tegen haar ballen sloeg en daarbij ‘and I oop’ zei.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je kan ‘sksksk’ en ‘and I oop’ afzonderlijk of samen in een zin gebruiken. De woorden zijn ook op zowat elke situatie van toepassing. Gebruik jij de termen al? Of ga je ze vanaf nu aan je woordenschat toevoegen?


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '