https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © giphy

Sinterklaas kapoentje, leg wat in ons Adidas Superstar-schoentje, leg wat in mijn overknee laarsje, dank u Sinterklaasje.

13 redenen waarom Sinterklaas ook bij ons moet langskomen

Herlinde Matthys

Het is bijna 6 december, de dag waar alle kindjes al wekenlang naar uitkijken. Maar ook wij, volwassenen, hebben graag dat de heilige man ons nog een bezoekje brengt en wel om deze 13 grondige redenen.

1. Fooooood


Sinterklaas brengt geen groenten, fruit – behalve lekkere mandarijntjes natuurlijk – en andere gezonde dingen. Wel massa’s chocolade, marsepein en letterkoekjes. Food baby van zes maanden coming up, maar dat kan ons niets schelen: sint for president!

2. Cadeautjestijd


Sinterklaas brengt naast snoep ook altijd cadeautjes mee. En laat het nu toevallig zo zijn dat wij kei-, maar dan ook keigraag cadeautjes krijgen! We knippen onze tips niet meer uit de boekjes van de speelgoedwinkels, maar we strooien ze al weken vooraf kwistig rond bij onze familie en ons lief.

3. Klein meisje forever


We trekken ons perfect uit de slag als sterke, onafhankelijke vrouwen. Toch willen we stiekem af en toe nog eens dat kleine zorgeloze meisje zijn.

4. Nóg meer chocolade!


We kunnen maar niet genoeg krijgen van chocolade. Never! En met de overschot van de berg chocolade maken we à volonté warme chocolademelk van sint- en pietfiguurtjes. Tegen Pasen komt immers de volgende lading cacao onze richting uit.

5. Nostalgie ten top


Puur uit jeugdsentiment willen we dat Sinterklaas nog eens langskomt. Alles was vroeger veel beter en nu is de wereld om zeep. Nah. Oké, we overdrijven, maar tradities zijn er toch om in ere gehouden te worden?

6. ‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan’


We zitten al wéken met banale kinderliedjes in ons hoofd, want we horen ze werkelijk overal. ‘Hoor wie klopt daar kind’ren’, ‘Sinterklaas kapoentje’, ‘Zie ginds komt de stoomboot’… Aaargh! Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Na die marteling verdienen we gewoon een beloning, punt.

7. Schoentje zetten = schoentje kopen


Als we onze schoen klaarzetten, kunnen we die goeie man toch geen vuil exemplaar voorschotelen? Zeker niet als die wortel voor Slecht-Weer-Vandaag erin moet. Het perfecte excuus dus om een nieuw paar schoenen te kopen.

8. Good girl


We hebben ons het hele jaar door goed gedragen. Oké, een half jaar. Eerlijk? Een paar maanden. Oké oké, die ene week – lees: toen we ziek in bed lagen. Met andere woorden: brave ‘kindjes’ krijgen lekkers en wie stout is de roe. Afhankelijk van wie de sint is, gaan we ook akkoord met dat laatste.

9. Surprise!


We houden van verrassingen. Niet de soort waarbij we plots met ons beste paar schoenen een vuile berg moeten opklimmen voor een mooie zonsondergang. Die zal morgen, wanneer we onze afgetrapte sneakers dragen, ook wel weer ondergaan. Geplande verrassingen zoals Sinterklaas – die komt áltijd op 6 december – waarbij we ook nog eens cadeautjes krijgen, dat zien we dan wél weer volledig zitten.

10. Kerstboom


Iedereen zeurt ons de oren van het hoofd dat we onze kerstboom absoluut niet mogen opzetten voor Sinterklaas is geweest. Verboden! Hij kan er dus maar beter voor zorgen dat hij halt houdt aan onze crib. Anders was al dat wachten voor niks en kan het wel eens gebeuren dat ie ‘per ongeluk’ van het dak valt met paard en Piet! Sorry, not sorry!

11. Moeilijk jaar


2020 gaat niet de geschiedenisboeken in als het leukste, spannendste of meest geweldige jaar ooit. Het coronavirus zorgde ervoor dat al onze festivals, reisjes en andere toffe plannen in het water vielen. Het is dus tof om toch nog kleine dingen, zoals Sinterklaas, te hebben om dit jaar naar uit te kijken.

12. Magie


Het is gewoon tof om als (jong)volwassene nog steeds een beetje de magie van al je jeugdhelden levende te houden. De dag dat je ontdekte dat de sint eigenlijk je mama en papa was, was een donkere dag. Hoe tof was het namelijk om écht te geloven dat ie met zijn paard op je dak liep en de pieten door je schoorsteen gleden? In het echte leven dat bestaat uit rekeningen betalen en afwijzingen te boven komen, kunnen we allemaal van tijd tot tijd wel wat magie gebruiken en Sinterklaas draagt daar tot bij.

13. Koop lokaal


Heel wat zaken hebben het door de pandemie ontzettend moeilijk de laatste maanden, dus deze feestdag is het ideale moment om ze een hart onder de riem te steken door je cadeautje bij een plaatselijke winkel te kopen. Sinterklaas doet namelijk ook mee aan #kooplokaal!

© gifs via Giphy


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content