Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Toch wel even schrikken...

SHOCKING: zoveel jaar van je leven breng je door op sociale media

Het gebruik van smartphones is de laatste jaren enorm toegenomen: even snel iets opzoeken op internet, of een liedje laten horen via Youtube. Maar we beseffen niet altijd hoeveel tijd we eigenlijk écht spenderen aan al die sociale media.

Vodafone deed onderzoek naar het surfgedrag van jongeren, en de resultaten zijn – op zijn zachtst gezegd – opvallend. Een gemiddelde gebruiker spendeert zo’n vijf jaar en vier maanden (!) van zijn leven aan sociale media. Maar op welke platformen brengen we dan de meeste tijd door?

 

 

1. Youtube

 

via GIPHY

 

Met een gemiddelde van 40 minuten per dag, is Youtube de voortrekker. In heel je leven zit je een jaar en tien maanden naar filmpjes – kattenfilmpjes, geef maar toe – te kijken. Als je erover nadenkt, is dat niet zo verwonderlijk, want je klikt heel makkelijk door naar andere filmpjes, waardoor je zonder het te beseffen soms uren kwijt bent.

 

 

 

2. Facebook

 

via GIPHY

 

 

35 minuten per dag zitten we op Facebook naar profielen van andere mensen te staren en de occasionele ex te stalken. Op een leven is dat goed voor een jaar en zeven maanden. Een halfuurtje per dag lijkt ons eerlijk gezegd wel wat weinig. Hoe vaak klikken we op een werkdag niet even Facebook open om wat random te scrollen?

 

 

 

3. Snapchat

 

via GIPHY

 

 

Per dag besteden we ongeveer 25 minuten aan foto’s van onszelf doorsturen en de grappigste filters selecteren. Ook door de verhalen van onze vrienden scrollen, is een leuk tijdverdrijf. Goed voor een jaar en twee maanden van je leven.

 

 

 

4. Instagram

 

via GIPHY

 

 

De minste tijd besteden we aan Instagram, daar zitten we gemiddeld een kwartiertje per dag op. Daardoor zal je dus een goede acht maanden van je leven bezig zijn met het kijken naar wat andere mensen aan het eten zijn.

 

 

 

Om de vergelijking te maken: tijdens ons leven spenderen we gemiddeld zeven jaar en acht maanden aan tv-kijken, drie jaar en vijf maanden aan eten en ongeveer een jaar en tien maanden aan reallife interactie met mensen. Al is dat laatste waarschijnlijk gemeten bij iemand die niet veel buitenkomt, als je het ons vraagt. 

 

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '