Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Citytrip of uitstapje gepland? Combineer het met een avond schaatsen!

9 schaatsbanen in Europa waarop je deze kerstperiode echt een pirouette wil maken

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het is dan misschien nog niet officieel winter, maar wie buitenkomt, voelt vast wel dat het koude seizoen niet veraf meer is. Met temperaturen van maximum 10 graden en de lichtjes die sfeer in de straten brengen, krijgen wij zin om kerstmarkten te bezoeken en het ijs op te gaan. Deze 9 schaatsbanen zijn dat ook een must-visit deze feestperiode. Sommige ijspistes zijn nu al open, voor anderen moet je nog even geduld hebben, maar zijn sowieso worth the wait.

1. Le Grand Palais des Glaces in Parijs


Tijdens de kerstperiode wordt Grand Palais een droom voor echte liefhebbers van Kerstmis en alle gezelligheid die erbij komt kijken. De hotspot wordt omgetoverd tot een gigantische ijspiste met een oppervlakte van maar liefst 3.000 vierkante meter. Weekendje Parijs, iemand?

Wanneer? Van 13 december 2019 tot 8 januari 2020

Waar? 3 Avenue du Général Eisenhower, 75008 Parijs, Frankrijk

Prijs toegangsticket? Tussen € 20 en € 29 (afhankelijk van het tijdstip)

2. Városligeti Műjégpálya in Boedapest


Opnieuw wordt de vijver in het stadspark van Boedapest omgetoverd tot een schaatsbaan van 12.000 vierkante meter. Daarmee is hij de grootste van Europa. Net zoals alles in Boedapest kost een rondje op de ijspiste je amper iets én je hebt zicht op het Vajdahunyad-kasteel.

Wanneer? Open van 20 november 2019 tot 31 december 2019

Waar? Olof Palme stny. 5, 1146 Boedapest, Hongarij

Prijs toegangsticket? € 4,50

3. Natural History Museum Ice Rink in Londen


Heb je deze maand een citytrip naar Londen gepland en staat het Natural History Museum daarbij op het schema? Dankzij de schaatsbaan die er tijdens de kerstperiode staat, sla je twee vliegen in één klap: eerst cultuur, dan sport. Het museum en de ijsbaan zijn prachtig verlicht wat de ervaring nog mooier maakt.

Wanneer? Open van 19 oktober 2019 tot 12 januari 2020

Waar? Cromwell Rd, South Kensington, Londen SW7 5BD, Verenigd Koninkrijk

Prijs toegangsticket? Vanaf € 14,75

4. Galeries Lafayette in Parijs


Schaatsen op de Eiffeltoren is deze kerstperiode jammer genoeg geen optie. Maar Galeries Lafayette to the rescue! Daar is zopas een schaatsbaan geopend op het dak van haar galerij. Toegang is volledig gratis én je hebt uitzicht op Opera Garnier én Eiffeltoren. Wat wil je nog meer?

Wanneer? Open van 20 november 2019 tot 31 December 2019

Waar? Galeries Lafayette Haussmann, 40 Boulevard Haussmann, 75009 Parijs, Frankrijk

Prijs toegangsticket? Gratis

5. Vienna Ice Dream in Wenen


Voor mooie Instagramfoto’s moet je op het ijs in Wenen zijn. De schaatsbaan bevindt zich vlak naast het stadhuis die een mooie achtergrond voor je vormt. De piste is groot genoeg en rondom kleurrijk verlicht, waardoor je zowel overdag als ’s avonds prachtige kiekjes kan maken. Daarnaast is ze omringd door eetkraampjes met traditioneel Oostenrijks eten. Het ideale excuus om Wenen te gaan ontdekken, als je het ons vraagt!

Wanneer? Van 15 november 2019 tot 1 maart 2020

Waar? Rathausplatz 1, A-1010 Wenen, Oostenrijk

Prijs toegangsticket? € 8

6. Somerset House in Londen


Dit jaar is het officieel 20 jaar geleden dat schaatsen in Somerset House mogelijk werd. Elk jaar wordt het Edmond J. Safra Fountain-plein omgetoverd tot een winterwonderland. Vergeet zeker geen foto’s te nemen om je Instagramvolgers jaloers te maken!

Wanneer? 13 november 2019 tot 12 januari 2020

Waar? Strand, London WC2R 1LA, Verenigd Koninkrijk

Prijs toegangsticket? Ongeveer € 13

7. Pairi Daiza in Brugelette


In plaats van een winterstop te houden, heeft Pairi Daiza beslist om dit jaar het park open te houden tijdens de kerstperiode en meteen een extraatje eraan toe te voegen. Naast het Russische restaurant vind je binnenkort een drijvende schaatsbaan van 1.500 vierkante meter. Met die oppervlakte wordt het de grootste drijvende piste van Europa. Leuk extraatje: op de openingsdag zullen ook de babypanda’s Bao Di en Bao Mei te bewonderen zijn.

Wanneer? Vanaf 14 december 2019 tot 5 januari 2020

Waar? Domaine de Cambron, 7940 Brugelette, België

Prijs toegangsticket? € 5 voor abonnees en € 6 voor niet-abonnees

8. Schaatsbaan in Rotterdam


De Schaatsbaan in Rotterdam zetten wij meteen op ons bucketlist. ’s Avonds is hij niet alleen prachtig verlicht in alle kleuren van de regenboog, maar heeft ook een speciale vorm. De ijspiste loopt in een ovaal waardoor je rond om rond kan schaatsen. Wie neem jij mee om de ijsvloer onveilig te gaan maken?

Wanneer? Van 30 november 2019 tot 28 februari 2020

Waar? Toepad 95, 3063 NJ Rotterdam, Nederland

Prijs toegangsticket? € 6,75

9. Schaatsbaan Alexanderplatz in Berlijn


Staat Berlijn al even op jouw bucketlist? Dan mag je naast (vintage) shoppen, lekker eten en monumenten bezoeken nog een activiteit aan je toekomstige citytrip toevoegen. Op het Alexanderplein is een ronde schaatsbaan opgezet waar je naar hartelust rond de Neptunusfontein kan schaatsen. ’s Avonds is de ijspiste prachtig verlicht.

Wanneer? 25 november 2019 tot 26 December 2019

Waar? Alexanderplatz, Berlijn, Duitsland

Prijs toegangsticket? Gratis

https://www.instagram.com/p/BcFz66knTVC/?igshid=z8jmbkqt3cws

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '