Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Het toppunt van luiheid?

SAY WHAT: Zalando komt nu ook pakketjes weer ophalen die teruggestuurd moeten worden

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Shoppen bij Zalando is de hemel op aarde: het aanbod is eindeloos en amper enkele dagen na je aankoop, staat de koerier al voor de deur. Al gaat de Duitse webshop nu nog een stapje verder: het wil je pakjes niet alleen brengen, maar ook weer ophalen. 

Online shoppen is ongetwijfeld een van de beste uitvindingen van de 21ste eeuw. Je bent maar een paar muiskliks verwijderd van jouw droomgarderobe, en ook al kan dat soms gevaarlijk zijn voor de portemonnee, wij doen niets liever dan op een grijze zondagmiddag het wereldwijde web af te schuimen naar dat perfecte paar schoenen of jurkje, liefst nog met korting.

 

Webshops zoals Zalando garanderen dat de koerier amper enkele dagen na de aankoop al op je stoep staat met je pakje. Maar nu zullen de pakjes van de Duitse webshopgigant niet alleen tot voor je voordeur worden gebracht, ze zullen ook weer worden opgehaald wanneer je je bestelling wil terugsturen. 
 

Zalando

Proefproject van drie maanden in Gent

Het betreft een proefproject van drie maanden dat vanaf aanstaande maandag zal worden uitgetest in Gent. Gentenaars van wie de jurk die ze bij Zalando kochten te kort is of de sneakers te groot, hoeven niet langer naar het postkantoor om hun pakje terug te sturen. Van maandag tot vrijdag, tussen 9 uur en 20 uur, kunnen ze zelf kiezen waar en wanneer hun retourpakketje wordt opgehaald. 

Gentenaars kiezen vanaf maandag waar en wanneer hun retourpakketje wordt opgehaald. 

De dienst werd eerder al met succes getest in Wenen en Londen en ook onze noorderburen waren fan van de retourservice. Als het aanslaat, zal de dienst verder worden uitgerold in de rest van ons land. Op termijn zou de voorlopig gratis service wel 4,95 euro per retour kosten. 

 

Meer info over deze dienst van Zalando vind je hier.

Bron: Het Belang van Limburg

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '