Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Review: Hema longboard

Nu het steeds mooier weer wordt ga ik steeds vaker op pad met mijn longboard of pennyboard. Vaak vragen vrienden aan mij hoeveel zo’n longboard nou kost en schrikken ze van de prijs. Good news, Hema heeft nu een mega coole longboard voor een hele vriendelijke prijs! Ik vertel je er alles over.

Mijn eerste indruk is dat de longboard er prima uitziet. Dat voor slechts €35! De longboard heeft een hoogwaardig gelamineerd 36 inch houten deck, met negen lagen esdoorn hout en zwart bedrukte griptape. De deck is zwart en heeft rode wielen. Er zitten 4x 78A, maat 60 x 45 mm, wielen onder. Maar ik heb eerlijk gezegd geen idee wat dat betekent. De lengte van het bord is 91 cm, de hoogte is 10,5 cm. Een stuk kleiner dan mijn eigen longboard. Hierdoor is het gemakkelijker om de longboard onderweg mee te nemen.

Samen met mijn zusje gingen we op pad. Ik was zo ontzettend benieuwd of het bord fijn zou rijden! Wanneer je de longboard koopt vermeld Hema erbij dat het verstandig is om bescherming te dragen tijdens het longboarden. Nou ben ik heel eigenwijs en heb ik dat niet gedaan. Maar zodra ik weet dat ik veel vaart wil gaan maken draag ik wel bescherming. Heel belangrijk!

 

Daar gingen we dan. Om de longboard goed te testen heb ik op verschillende wegen gereden. Op de stoep, het fietspad een wat slechter wegdek enzovoort. Met steentjes en andere dingen op de weg ging het iets moeizamer vergeleken mijn andere longboard die daar moeiteloos overheen glijdt. Dit komt omdat mijn ‘professionele’ longboard andere wielen heeft die daar beter tegen kunnen. Voor de rest rijdt de longboard vrij gemakkelijk op elk ander wegdek. Mijn zusje wou de longboard ook uitproberen. Zij vind het het fijnst om op een nieuw wegdek te rijden omdat dit lekker makkelijk is. Mocht je dus nog niet gewend zijn aan een longboard kan ik jou dit soort wegen voor het begin ook aanraden.

Ik ben ontzettend verrast over dit longboard. Ik had niet verwacht dat een longboard voor slechts €35 zo fijn zou rijden! Ik kan dit daarom zeker aanraden voor als je het wilt proberen maar nog niet weet of je er vaak op gaat rijden (en dus veel in wilt investeren).

Twijfel je nog tussen een longboard of penny? Misschien helpt dit artikel je om een keuze te maken 😉

Partner Content

' ' ' '