Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© The CW

De vrienden moeten hun stad voor de zoveelste keer redden van de ondergang...

5 redenen waarom het lijkt alsof er nooit een tijdsprong heeft plaatsgevonden in ‘Riverdale’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Ondertussen zitten we al aan aflevering acht van het vijfde seizoen van ‘Riverdale’ en ook de negende episode staat vanaf vandaag op Netflix. Terwijl we hadden gehoopt dat er toch nog wat dingen zouden veranderen, lijkt dat maar niet te gebeuren. Ben jij ook een beetje teleurgesteld door de tijdsprong waar we met z’n allen zulke hoge verwachtingen van hadden? Wij sommen vijf redenen waarom die nooit lijkt plaatsgevonden te hebben.


Opgelet: spoiler alert!

1. De vrienden eindigen allemaal toch weer samen in Riverdale.


Na een tijdsprong van zeven jaar hadden we toch verwacht dat de makers een andere locatie (New York bijvoorbeeld?!) zouden kiezen om het verhaal verder te zetten. Maar aangezien de serie ‘Riverdale’ heet, hadden ze waarschijnlijk geen andere keuze dan vast te houden aan het enge stadje. We krijgen dan ook bijna niets anders te zien dan Riverdale High, Pop’s Chock’lit Shoppe, ... Een nieuwtje is dit keer wel dat we aliens te zien krijgen. Of lijkt dat maar zo? Met Riverdale weet je natuurlijk nooit.

2. En dat allemaal omdat ze hun stad voor de zoveelste keer moeten redden van de ondergang.


Wij kunnen niet meer op een hand tellen hoe vaak Betty, Jughead, Veronica en Archie Riverdale al hebben moeten redden van slechteriken (denk: de Gargoyle King, de Black Hood...). En dit keer is het opnieuw Hiram Lodge die voor problemen zorgt en Riverdale in de vergetelheid wil doen verdwijnen. Daarnaast is er een andere, nog onbekende vijand in de stad die wellicht Betty’s oudere zus Polly Cooper heeft ontvoerd (en vermoord?). Dus hebben de vrienden opnieuw een missie om hun thuis te redden.

3. Meer nog: om dat te doen, trekken ze zelfs allemaal terug naar Riverdale High.


Ja hoor, nu ze geen leerlingen meer zijn aan Riverdale High, kiezen Archie, Betty, Veronica en Jughead voor een (tijdelijke) job als leerkracht op hun oude middelbare school, aangezien er geen geld is om echte leerkrachten aan te nemen. Zelfs Toni én Cheryl kunnen de River Vixens niet loslaten. Aaah, déjà-vu!

4. Veronica en Archie zullen waarschijnlijk toch weer bij elkaar eindigen.


Veronica is in de eerste afleveringen na de tijdsprong misschien dan wel getrouwd met Chad Gekko, ondertussen gaat het koppel al scheiden. En het duurde niet lang voor Ronnie terug ging aankloppen bij haar Archiekins. Gelukkig was hij dit keer wel eerlijk over zijn affaire met Betty. #Endgame, zoals Veronica zou zeggen.

5. Ook Betty en Jughead lijken terug in oude gewoontes te vervallen.


In een foto die uitvoerend producent Roberto Aguirre-Sacasa op zijn Instagram deelde, zien we Betty en Jughead samen in Pop’s Chock’lit Shoppe zitten. En afgaand op de caption buigen ze zich in die scène samen over het mottenmannenmysterie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Roberto Aguirre-Sacasa (@writerras)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Conclusie: er is bitter weinig veranderd in die zeven jaar. Behalve dat de vrienden nog meer trauma’s hebben opgelopen en elkaar jaren niet hebben gezien. Begrijp ons niet verkeerd, we snappen waarom de makers voor een tijdsprong kozen. Er is maar zoveel dat je die jongeren kan laten meemaken in hun tienerjaren. En het geeft de schrijvers ook meer vrijheid om met meer x-rated scènes te spelen (lees: die stomende seksscène in de douche tussen Archie en Betty en dat seksfeestje georganiseerd door Cheryl). Toch hadden we meer verwacht van die tijdsprong waar we best naar uitkeken. Nu dat gezegd zijnde, hangen we uiteraard nog steeds wekelijks aan ons scherm gekluisterd. Jij ook?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '