Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

AHA: we weten eindelijk wie de rol van prins Eric zal vertolken in ’The Little Mermaid’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Harry Styles en Shawn Mendes zijn het helaas niet geworden en ook Christian Navarro (bekend als Tony uit ’13 Reasons Why’) kon Disney niet overtuigen met zijn acteertalenten. Het is een lang en blijkbaar zwaar parcours geweest om de perfecte prins Eric te vinden, maar Disney heeft nu toch de geknipte acteur gevonden om naast Ariel te schitteren. De gelukkige? Een redelijk onbekende, maar daarom niet minder talentvolle, acteur.


We hebben er belachelijk lang op moeten wachten, maar weten nu ein-de-lijk wie prins Eric in ‘The Little Mermaid’ zal spelen. Het is de Britse Jonah Hauer-King (24) die door Disney werd gescout voor de rol. Hoewel de naam Hauer-King misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, vertolkte de acteur in het verleden toch al enkele (kleine) rolletjes.

Halle Bailey


Zo ken je ‘m misschien van zijn rol als Lucas in de dramafilm ‘A Dog’s Way Home’ of als Laurie Laurence in de serie ‘Little Woman’. Wat ons meteen opvalt? Hij heeft een heel uitgesproken look en eentje die wel heel veel weg heeft van die van prins Eric. We geven hem dus een eerlijke kans en kijken er stiekem al naar uit om hem op het grote scherm aan het werk te zien in de Disneyfilm.

Zijn tegenspeelster Halle Bailey, die Ariel speelt, werd hevig onder vuur genomen nadat bekend werd gemaakt dat zij de rol van de zeemeermin op zich mag nemen. Fans waren boos omdat ze helemaal niets weg heeft van de ‘originele’ Ariel. Hopelijk zijn ze iets milder met Hauer-King, maar iets zegt ons dat hij hen wel zal kunnen bekoren.


Ook de andere belangrijke rolletjes zijn intussen verdeeld. Melissa McCarthy speelt de gemene Ursula, Javier Bardem speelt koning Triton en de kreeft Sebastiaan wordt vertolkt door Daveed Diggs. De live-actionremake van ‘The Little Mermaid’ zal volgens insiders in de lente van volgend jaar in de cinemazalen te zien zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '