Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lionsgate

'The Ballad of Songbirds and Snakes' is vanaf midden mei verkrijgbaar!

WOW: President Snow blijkt de held te zijn in de prequel van ‘The Hunger Games’

We weten al een tijdje dat er een prequel van ‘The Hunger Games’ in de maak is. Het boek, dat uitkomt in mei, kreeg de titel ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ en heeft blijkbaar een verrassende verhaallijn. Niemand minder dan President Snow wordt er namelijk als de held neergezet…


Dankzij Entertainment Weekly vangen we deze week een glimp op van de ‘The Hunger Games’-prequel en die zorgt alvast voor een verrassing. President Snow is er namelijk allesbehalve een slechterik. Uit de originele boeken en films kennen we Coriolanus Snow als een dictator en moordenaar, maar in zijn jonge jaren had hij blijkbaar ook een goede kant.

The Ballad of Songbirds and Snakes


In ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ zit Snow in zijn laatste jaar van het middelbaar en probeert hij geld bij elkaar te sprokkelen om zo verder te kunnen studeren. Alleen denkt het lot daar anders over. Hij wordt namelijk gekozen als mentor voor de Hongerspelen.

In de prequel, 64 jaar voor het verhaal van de wereldberoemde trilogie, zijn de spelen helemaal nog niet zo populair. De spelmakers besluiten dat de tributen wat meer voorbereiding kunnen gebruiken. De 24 mentoren krijgen elk een tribuut toegewezen en Snow krijgt een arm meisje uit District 12. Iets wat voor de toekomstige president van Panem een behoorlijke teleurstelling is.

Heeft zijn rol als mentor ervoor gezorgd dat hij van een doodnormale jongen getransformeerd is in een wrede en koelbloedige man? Op deze vraag krijgen we vermoedelijk een antwoord in de prequel die uitkomt op 19 mei. Wij zijn alvast erg benieuwd! Wie wil kan hier alvast een exemplaar van het boek reserveren.

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '