Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Shutterstock

Wij geven je enkele tips and tricks waardoor je aantal likes meteen stijgen.

AHA: in deze positie neem je dé perfecte selfie

Is je make-up on point of heb je dringend een nieuwe profielfoto nodig? Dan is het hoog tijd om een selfie te nemen! Wij geven je enkele tips and tricks waardoor je aantal likes meteen stijgen.


Volgens dr. Anukka Lindell is de linkerkant van je gezicht het aantrekkelijkst. Ze kwam tot deze conclusie nadat ze op de populaire hashtag #selfie had gezocht en de meest recente Instagramfoto’s van zowel mannen als vrouwen had geanalyseerd.

Na meer dan 2000 (!) selfies bekeken te hebben, heeft ze ontdekt dat de meeste personen hun gezicht naar rechts draaien wanneer ze een foto van zichzelf nemen. 41% geeft de voorkeur aan hun linkerkant, 31,5% ging voor de rechterzijde en 19,5 nam frontaal een foto.

But first let me take a selfie


Wat is nu de ultieme houding voor dé perfecte selfie? Zorg ervoor dat je niet recht naar de camera kijkt, maar kantel je hoofd een beetje naar opzij. Ongeveer 3/4de of 2/3de is voldoende. Zo krijgt je gezicht meer definitie, leg je de nadruk op je jukbeenderen en zie je er bovendien slanker uit.

Volgens dr. Anukka Lindell toon je meer expressie als je met de linkerkant van je gezicht naar de camera kijkt. Dit is ook het geval bij een frontale houding, maar dit is over het algemeen minder flatterend. Ook als we naar het aantal likes en reacties kijken, zien we een verschil. Dergelijke selfies krijgen tot 1,1 – 3,2 keer meer duimpjes omhoog. Dat gaan we onthouden!

Lees ook:

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '