Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een kerstcadeautje voor de crazy cat lady in jouw leven?

Te dikke kat? ‘Poezen: handleiding voor bazen’ geeft enkele handige afvaltips

The fluffier, the better zeggen we soms, maar het moet natuurlijk ook nog gezond blijven. Heb jij thuis een ronde en gezonde kat rondlopen (of beter gezegd: rondliggen) die wel een beetje mag afvallen? Probeer dan eens enkele van deze afvaltips uit het schattige boekPoezen: handleiding voor bazen’.


Heeft jouw huisdier last van overgewicht? Dan is hier ook de algemene regel ‘meer bewegen en minder eten’ van toepassing. Alleen is dat bij dieren iets minder evident dan bij mensen. Zo zal je als baasje vaak motiverend uit de hoek moeten komen om beweging te krijgen in jouw fluffy friend.

Net zoals bij mensen kunnen die extra kilo’s bepaalde klachten met zich meebrengen. Het boek ‘Poezen: handleiding voor bazen’ heeft daarom enkele afvaltips op een rijtje gezet die je kunnen helpen in het proces.

Verstop het eten


Poezen vinden het leuk als ze hun eten moeten zoeken. Bijkomende voordelen: ze bewegen meer en het duurt langer voor ze hun eten op hebben.

Zorg dat ze kunnen klimmen


Klimmen en klauteren kost veel energie. Maak ergens een trapje, of koop een krabpaal met verschillende etages.

Geef afgemeten hoeveelheden voer


Kijk achteraan op het pak hoeveel je poes eigenlijk mag hebben. Waarschijnlijk geef je structureel te veel voer. De hoeveelheden die achterop staan, zijn de porties per dag.

Meer spelen


Speel elke dag met je kat. Met een te dikke kat speel je iets meer. Een kwartiertje extra kan al wonderen doen.

‘Poezen: handleiding voor bazen’ shop je hier voor € 14,99.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '