Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

'Daarna ben ik ingestort. Ik wist niet meer dat ik zoveel tranen had in twee ogen', schrijft de MNM-dj op Facebook.

Peter Van de Veire mist kerstavond met dochter door vliegmaatschappij en laat het daar niet bij

Peter Van de Veire had een gezellige kerstavond gepland in Tallinn, Estland, waar zijn dochter Kato op Erasmus-uitwisseling is. Maar hij geraakte er niet, omwille van het vuile spelletje van overboeken dat zowat elke vliegmaatschappij speelt. De MNM-dj wil het er niet bij laten en deelt daarom z’n verhaal op Facebook.

Overboeking


Peter Van de Veire liet zijn sidekick Julie Van den Steen afgelopen vrijdag op MNM een halve Ochtendshow alleen presenteren om mooi op tijd naar Schiphol te kunnen vertrekken voor enkele dagen Estland. Op de luchthaven aangekomen, wachtte hem helaas slecht nieuws: zijn vlucht naar Tallinn met luchtvaartmaatschappij LOT was overboekt en maar liefst 15 (!) passagiers zouden niet op het vliegtuig mogen stappen. Peter, die niet online had ingecheckt en dus nog geen stoel toegewezen kreeg, was er een van.

Aangezien er enkel latere vluchten vanuit Brussel of vluchten met verschillende tussenstops beschikbaar waren en de maatschappij niet kon garanderen dat Peter en zijn reispartner dan wél op het vliegtuig zouden geraken, cancelde de MNM-dj zijn reis. ‘Daarna ben ik ingestort. Ik wist niet meer dat ik zoveel tranen had in twee ogen’, schrijft Van de Veire. Gevolg: dochter Kato moest Kerstmis met haar Erasmuscollega’s – die haar volgens haar pa goed hebben opgevangen – vieren en Peter zelf mocht ook nog op zoek naar een plaatsje aan een kerstdis.

Het was trouwens hartverwarmend om te zien dat we plots bij al onze vrienden welkom waren op kerstavond. Als gestrande os en ezel voel je dan écht hoe belangrijk vrienden en familie zijn ...


Van de Veire wil het hier niet bij laten. Hij zegt aan de slag te zijn om uit te zoeken hoe dit in de toekomst voor anderen kan vermeden worden en of er iets van compensatie kan komen van de maatschappij. ‘Want je leuke kerst met je dochter kan je niet meer houden dit jaar’, schrijft hij.

Het boekingskantoor wist hem ondertussen te vertellen dat het heel gebruikelijk is dat vliegmaatschappijen hun vluchten overboeken, aangezien ze ervan uitgaan dat verschillende passagiers niet zullen opdagen. Daarom waarschuwt de presentator zijn volgers: check altijd online in, zodat jou niet hetzelfde kan overkomen. Ten slotte stelt Van de Veire ons reisgedrag in vraag. ‘En beste consumenten: misschien moeten we met zijn allen ’s goed gaan nadenken of we écht zo goedkoop willen reizen’, besluit hij.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '